avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... bilete CFR legea 189/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

bilete CFR legea 189/2000

Buna ziua
Mama mea este beneficiara la legii 189/2000, in acest an a primit 6 calatorii dus intors cl.1, pe cuponul de pensii din luna dec si ianuarie 2014.
Pana acum, de cand a obtinut calitatea de beneficiar a acestei legi, mai precis de 10 ani nu a primit acest drept.(recunosc ca nici noi nu am facut demersuri scrise in acest sens, nestiind ca putem avea acest drept)
Deoarece pana in prezent a fost privata de bilete, intrebarea mea este: pot obtine retroactiv drepturile, referindu-ma aici la o despagubire sau alta forma, bineinteles nu la bilete de calatorie. Si ce ar trebui sa fac ptr aceasta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 16:10, 18 Ianuarie 2014
Nu puteti obtine nimic retroactiv. Daca pana acum nu a primit biletele inseamna ca mama dvs. are si "pensie de handicap". Pt aceste persoane pna acum nu s-au tiparit bilete, persoanele cu handicap putand opta pt. bilete de la casa de pensii sau de la handicap. Biletele trebuiau cerute in fiecare an de la casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupoane de transport cfr pentru pensionari slujitoru slujitoru Buna seara! Ma numesc Longin Slujitoru si v-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema: mama mea(pensionara de 15 ani) s-a mutat din judetul Ialomita in judetul ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit si cass la pensie sandita sandita Mama, a primit prima pensie. Ea a beneficiat de reducerea virstei de pensionare datorita unui handicap preexistent calitatii de angajat. Este persoana cu ... (vezi toată discuția)
Gratuitate cfr pt. pensionari drov drov Buna ziua, Sotul meu este pensionar cu pensie anticipata partial,beneficiar al Legii 118 si incadrat in gradul II de handicap.Primeste bilete de tren ... (vezi toată discuția)