avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cupoane de transport CFR pentru pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cupoane de transport CFR pentru pensionari

Buna seara! Ma numesc Longin Slujitoru si v-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema: mama mea(pensionara de 15 ani) s-a mutat din judetul Ialomita in judetul Arges in luna iunie a anului trecut(2014). Incepand cu ultimul trimestru al anului 2014 a primit pensia si taloanele de pensie pe adresa noua, aici, in judetul Arges. Dar in luna decembrie 2014, aferent cuponului de pensie, trebuia sa primeasca cupoanele de transport CFR pe anul 2015, asa cum le-au primit toti ceilalti pensionari. Mama nu le-a primit (si chiar le foloseste). Intrebati fiind cei de la Casa de Pensii Arges, i-au cerut mamei mele sa faca o cerere catre ei in acest sens, prin care sa ceara acordarea acestui drept , drept cuvenit prin lege dealtfel. Mie mi se pare ca este o bataie de joc la adresa unui batran dar poate gresesc. V-as ruga sa-mi raspundeti si sa ma lamuriti daca este normala si legala pretentia Casei de Pensii. Va multumesc si va asigur de toata consideratia mea! Longin Slujitoru
Cel mai recent răspuns: ContSters378254 , utilizator 14:03, 12 Ianuarie 2016
Rezolvati mai rapid daca procedati cum vi s-a cerut !
De cele mai multe ori trebuie să va cereți drepturile în mod expres, în scris, chiar dacă acestea trebuie să decurgă de la sine.
Unii, chiar dacă s-au interesat în mod constant cel puțin o dată pe luna, nu le-au primit un an și chiar mai mult.
Solicitați despăgubiri de la instituție și chiar de la salariații care au gresit. Nu veți primi nimic, dar poate veți băga spaima în ei, că trebuie să plătească pentru greșelile făcute, respectiv pagubele produse pensionarului.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
im82, utilizator
Tichetele CFR pt. pensionari sunt tiparite de cei de la CNPP Bucuresti. Daca mama dvs. are si indemnizatie de handicap probabil o vede in baza ca beneficiara de la handicap si nu i se tiparesc decat daca face o cerere prin care solicita expres acest lucru si mentioneaza ca nu va ridica aceste tichete de la handicapati.
Tichetele mai pot fi tiparite ( odata cu talonul de pensie) si in luna ianuarie.
Daca nu le primeste in ian. mergeti din nou la casa de pensii cu copie dupa taloanele din dec.+ ian. + cerere pt. a va comunica din nou la Bucuresti.
Doar Bucurestiul tipareste aceste taloane.
buna ziua

Astazi m-am inregistrat pe acest forum de discutii, dupa ce am "purtat discutii aprinse" (la casa de pensii) legate de modalitatea de atribuire a cupoanelor de calatorie CFR.

INTREBARE: un pensionar intrat in pensie incepand cu data de 01.09.2015 are dreptul la cupoane de calatorie CFR incepand cu data de
- 01.09.2015 adica pe 4 luni
- doar pe trimestrul al IV-lea adica octombrie, noiembrie, decembrie - adica pe trei luni
- numai de la anul urmator - adica din 2016


poveste adevarata ca sa va distrati, caci nesimtirea prostia si indolenta vad ca e un sport in floare
mie nu mi s-au acordat deloc aceste bilete de calatorie, asa ca am luat problema la propriu "in mana" si vazand prostia si ingamfarea angajatelor le-am punctat acolo cateva pe un ton moale, si cand am vazut ca persista, si insista.....am dat-o pe tiganeste.
Cum este posibil ca toti cei din septembrie in pensie, sa primeasca aceste cupoane, eu nu?
Ca har, ca mar, ca imi face mie favor, ca mi le tipareste mie in moid expres. Lasa mai ca dau eu poalele peste cap, si va favorizez eu ! Tot expres, ca s-au mutat cocalarii la acordat
cupoane CFR la modul preferential! Din septembrie pana acum 5 greseli DIFERITE, toate in dreptul meu, semnalate de mine, si talpi de spinare din partea mea, care de abia merg de dureri de mijloc.
Imi fac ei mie favor, ai???
I N C O M P E T E N T A
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
ContSters378254, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)
Gratuitate cfr pt. pensionari drov drov Buna ziua, Sotul meu este pensionar cu pensie anticipata partial,beneficiar al Legii 118 si incadrat in gradul II de handicap.Primeste bilete de tren ... (vezi toată discuția)
Tichete de calatorie PMIMI PMIMI Observam ca nimeni nu intreaba unde sunt tichetele noastre de calatorie pentru anul 2013. Daca aveam nevoie de bilete de tren pentru o statiune de tratament in ... (vezi toată discuția)