avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... tichete gratuite pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

tichete gratuite pensionari

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr.
Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as dori sa stiu daca le pot folosi si eu.In ce conditii,ce acte imi trebuiesc sa le pot folosi.Trebuie sa ma insoteasca neaparat sau pot calatori singur cu ajutorul acestor tichete.(Precizez ca din motive medicale nu ma poate insoti).
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 09:57, 17 Ianuarie 2016
Se pot folosi doar sot-sotie.
Carp Mircea a scris:

Se pot folosi doar sot-sotie.


Aceste bilete pot fi folosite de soț/soție neînsoțit de pensionarul respectiv? Sunt necesare și alte documente care să facă dovada posibilității de utilizare?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
im82, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 147/2000
Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare, prevede pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, anual, un număr de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri dregio si interregio, clasa a II-a.

De aceste facilităţi la transportul pe calea ferată beneficiază şi soţul sau soţia, după caz, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul. Soţul sau soţia poate călători singur(ă) sau împreună cu titularul. În situaţia în care călătoreşte singur(ă) la verificarea legitimaţiilor de călătorie va prezenta actul de identitate şi talonul special de călătorie al titularului.

Călătoria pe calea ferată se efectuează cu legitimaţia de călătorie obţinută în baza taloanelor speciale care sunt nominale, netransmisibile şi anuale şi a achitării a 50% din tariful de transport tren regio şi interregio, clasa a II-a, după caz. În cazul când se asigură loc rezervat se achită integral tichetul de rezervare.

Talonul special este format din corpul talonului, şase cupoane-talon detaşabile şi şase cupoane-anexă detaşabile, corespunzătoare a şase călătorii simple. Cupoanele-anexă se folosesc numai pentru transportul pe calea ferată, în cazul în care călătoria începută cu un tren va continua cu un tren de rang superior sau în cazul continuării unei călători întrerupte cu tren de rang superior.

Talonul special de călătorie cu care beneficiarul călătoriilor gratuite se legitimează în mijlocul de transport este talonul de pensie din luna emiterii taloanelor speciale de călătorie .
Călătoria la clasa 1, la vagonul de dormit/cuşetă sau pe o altă rută decât cea înscrisă pe talonul special de călătorie se poate face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupoane gratuite pensionar diana24 diana24 Buna ziua, Bunicul meu imi poate da cupoanele gratuite pt CFR? Am inteles ca se face o imputernicire la notar. Aceasta imputernicire este valabila si daca ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa ma interesez pentru un cupon gratuit pe mijloacele de transport? l-boghian l-boghian Buna ziua.Recent m-am casatorit ,sotul meu fiind pensionar beneficiaza de bilete gratuite50%pe mijloacele de transport,tren sau autobuz.Unde as putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Cupoane talon beneficiar legea nr. 147/2000 Apetroaei Milica Apetroaei Milica Buna ziua Am si eu o intrebare \"pensionarii medicali \" au dreptul la Cupoan Talon beneficiar Legea nr. 147/200. Sunt pensionata medical din 29 dec. 2009 am ... (vezi toată discuția)