avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cupoane gratuite pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cupoane gratuite pensionar

Buna ziua,

Bunicul meu imi poate da cupoanele gratuite pt CFR? Am inteles ca se face o imputernicire la notar. Aceasta imputernicire este valabila si daca merg singura cu trenul sau pot sa folosesc acest bilet doar cand il insotesc pe bunicul meu? Imi puteti spune si costul acestei imputerniciri? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 14:26, 14 Septembrie 2013
Cupoanele de calatorie pentru pensionari nu pot fi instrainate altor persoane,putand fi utilizate doar de titularul acestora.
Hotărârea Guvernului nr. 2403/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările ulterioare, prevede urmatoarele:

"ART.2.(1) Pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurãri sociale, denumiţi în continuare pensionari, beneficiazã anual de un total de 6 cãlãtorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru cãlãtoriile pe calea feratã cu trenuri personale, cu trenuri accelerate fãrã regim de rezervare, precum şi cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de cãlãtori clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localitãţi.
(4) De facilitãţile la transportul pe calea feratã prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi soţul sau soţia, dupã caz, cu încadrarea în numãrul total de cãlãtorii la care are dreptul titularul.
(5) De facilitãţile prevãzute la alin. (1) nu beneficiazã pensionarii care au dreptul la cãlãtorii gratuite stabilite în baza altor reglementãri legale.
ART.26.(1) La verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie în mijlocul de transport, personalul de tren, respectiv personalul stabilit pentru verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie, precum şi organele de control specifice tipului de transport vor solicita persoanelor care prezintã bilete cu reducere de 50% pentru pensionari actul de identitate şi talonul special de cãlãtorie din care a fost detaşat cuponul-talon.
(2) Soţul sau soţia care beneficiazã de facilitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) poate cãlãtori singur/singurã sau împreunã cu titularul. În situaţia în care cãlãtoreşte singur/singurã, la verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie se va solicita talonul special de cãlãtorie al titularului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)
Cine poate folosi tichetele de calatorie? mucuta gheorghe mucuta gheorghe Eu sunt pensionar.Poate calatori sotia mea ,cu trenul sau auto,folosind tichetele mele de calatorie?Multumesc pentru raspuns, (vezi toată discuția)
Taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) johnyro johnyro -buna ziua.as dori sa stiu daca taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) au dreptul la reducere 50 % la transportul pe calea ferata conform legii ... (vezi toată discuția)