avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchiriere soferi de tir unei firme din UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchiriere soferi de tir unei firme din UE

Am o mica firma care are printre obiectele de activitate si "Transporturi rutiere de marfuri". Firma are un singur camion in dotare si un sofer. Mi s-a propus de catre o firma din UE o colaborare pe baza de contract, in urmatoarele conditii:
- eu procur si angajez soferi de tir in Romania si ii voi detasa la firma din UE
- eu angajez soferii de tir ca muncitori cu salar minim in Romania plus diurna pentru detasare la firma din UE pentru prestari de servicii
- firma din UE ii foloseste ca soferi de tir si imi vireaza banii conform contractului dintre cele 2 firme.
Intrebarile ar fi:
- pot sa desfasor aceasta activitate conform obiectului meu de activitate sau am nevoie de noi avize, autorizatii sau obiecte noi de activitate
- din punct de vedere a legislatiei muncii din Romania si UE, este legala activitatea
- este legal d.p.d.v. a fiscului din Romania sau al tarii din UE
- ce se intampla in caz de boala, accidente sau pagube produse de soferii de tir in UE; care este raspunderea firmei din Romania
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 18 Octombrie 2023
Buna ! Și eu as fi interesat de răspuns
Sunteti in aceeasi situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu camion fara rca george68feb george68feb Buna ziua. Am lucrat la o firma (un patron) 7 luni de zile ca sofer secund pe camion unde mi-a facut contract de munca insa nu l-a inregistrat, pe mine ma ... (vezi toată discuția)
Diurna externa mariusgolgut mariusgolgut Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este cuantumul minim al diurnei externe in situatia in care se pleaca din Romania spre Spania, in cazul unui sofer de tir ... (vezi toată discuția)
Formularul a 1 (fostul e101) ancapopescu ancapopescu Buna ziua, Va rog sa imi acordati cateva momente din timpul dvs,in sensul de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare,daca se poate :Firma de care apartin are ... (vezi toată discuția)