avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare medicul veterinar la un ONG
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare medicul veterinar la un ONG

Suntem o asociatie nonprofit, nu suntem inregistrati la Registrul Comertului, avem numai CUI, cod caen 7500. Intrebarea noastra este :
- avem voie sa avem medici veterinari angajati cu contract individual de munca?
- va rugam sa ne specificati si articolul care ne permite sau nu sa ii avem angajati.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: CalinMarcela , utilizator 10:26, 17 Ianuarie 2014
Va redau din Codul Muncii:
Art. 10
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

Art.14
(1) În sensul prezentului cod, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.
(2) Persoana juridică poate încheia contracte individuale de muncă, în calitate de angajator, din momentul dobândirii personalităţii juridice.
...

Asadar, un ONG in calitate de angajator are voie sa aiba persoana incadrate cu c.i.m.
In concluzie, avem voie sa angajam medici veterinari cu atestat de libera practica?
Va multumim pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca presedinte ong pot sa fac in vreun fel sa am salariu? cryssu1986 cryssu1986 Ca presedinte ONG pot sa fac in vreun fel sa am salariu? Ma intereseaza mult acest aspect pentru ca imi doresc sa am vechime. Daca da, poate imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Srl si/sau cabinet medical individual oms oms Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 ... (vezi toată discuția)
Persoana fizicã: pot angaja pe cineva? robintel robintel Salutare, Aș fi interesat dacă eu, persoană fizică și angajat al unei companii private, pot angaja pe cineva cu forme legale ca să-mi presteze ... (vezi toată discuția)