avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public

Buna ziua. Ma numesc A. si lucrez intr-o institutie publica locala ca functionar public. In luna decembrie 2010 am fost promovat prin concurs din consilier principal in consilier superior pe atunci fiind in vigoare treptele salariale. Incepand cu anul 2011 prin lege, aceste trepte au fost desfiintate insa nu am mai fost readus conform normelor si noilor coeficiente de salarizare. In decembrie 2013 in cadrul institutiei a fost organizat un concurs de promovare in grad profesional, insa am constatat ca exista diferente f mari de salariu intre acelasi grad profesional, in cazul meu diferenta mergand pana la 400 lei/luna....Incepand cu 2014 mi s-a adus la cunostinta dar nu in scris ca voi fi adus la nivelul care ar fi tb sa fiu adus de atunci. Intrebarea mea este ce se intampla cu cei 3 ani in care nu am fost adus la zi si cum imi pot recupera legal-daca exista posibilitatea-diferentele salariale cuvenite....va multumesc anticipat
NB Daca sunt necesare unele lamuriri va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: xxy100 , utilizator 10:42, 21 Ianuarie 2014
Daca salariul de baza se stabileste in luna ianuarie 2014 ca urmare a promovarii din luna decembrie 2013 se aplica OUG nr. 103/2013 - salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
"Art. 5. - (1) In anul 2014, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata
(3) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010 ."
Treptele de salarizare au fost desfiintate in sensul ca nu mai exista notiunea de avansare in treapta si "pana la noi ordine" fiecare a ramas pe treapta de salarizare pe care l-a prins desfiintarea .

va multumesc pentru raspunsul dat .o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici in 2014 gimimic gimimic sunt functionar public consilier, grad superior, treapta 3 din anul 2012 , martie. Vreau sa stiu daca, dupa 2 ani pot avansa intr-o treapta superioara ? pe ... (vezi toată discuția)
Salariul unui consilier debutant florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Pentru un post de consilier clasa I, grad profesional debutant, cu studii superioare, in cadrul serviciului financiar contabilitate, care este ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu consilier juridic primarie zirnaioana65 zirnaioana65 va rog sa-mi explicate cum stabilesc salariul unui functionar public consilier juridic grad asistent la primarie (vezi toată discuția)