avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul unui consilier debutant
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul unui consilier debutant

Buna ziua,
Pentru un post de consilier clasa I, grad profesional debutant, cu studii superioare, in cadrul serviciului financiar contabilitate, care este salariul minim pentru incadrare?
Exista o formula de calcul cu acei coeficienti de ierarhizare ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:51, 20 Iulie 2014
Puteti fi platit chiar si cu minimul pe economie. Dar la postul la care va referiti am inteles ca merge undeva la 1200 lei brut.
Nu se folosesc in 2014 coeficientii de salarizare.

OUG 103/2013:
Art. 5. - (1) In anul 2014, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata
(2) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2014, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat
(3) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
.....
Imi puteti spune, va rog, un nivel salarial minim pentru consilier debutant salarizare treapta 3?
Nu am gasit in legislatie si as vrea sa stiu daca merita efortul de invata pentru concurs...
Multumesc mult!
Cuantumul salariului, cu unele excepții, depinde de instituția în cadrul căreia se află postul vacant. Dacă este vorba despre o instituție din administrația publică locală sau dintr-o deconcentrată, atunci cuantumul salariului este cel al salariului minim pe economie. Însă, unele instituții mai au, încă, câte un spor, iar altele, cum sunt Finanțele, au stimulentele incluse în salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bugetar dansorin88 dansorin88 Buna ziua, am si eu o intrebare la dvs. De curand mam angajat la o autoritate a guvernului, pe functia de consilier juridic debutant, iar in ordinul de numire ... (vezi toată discuția)
Salariul brut arhivar bugetari Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! As dori daca stie sa ma lamureasca cineva cat ar fi salariul brut pt un post de arhivar TP I, cu studii medii, 5 ani vechime, la bugetari (Consiliu ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetar blackdragon blackdragon Legea spune ca pentru stabilirea gradatiei se iau in calcul toti anii de vechime cu carte de munca, indiferent ca este vorba de munca in specizarea studiilor ... (vezi toată discuția)