Legea spune ca pentru stabilirea gradatiei se iau in calcul toti anii de vechime cu carte de munca, indiferent ca este vorba de munca in specizarea studiilor ori ba. Asadar, in cazul meu, chiar incepand cu luna octombrie, as avea 5 ani de vechime in munca, respectiv gradatia 2 de salarizare. Urmeaza sa ocup un post intr un minister (nu e 100% sigur) de consilier grad profesional asistent, al carui indice este de 2,20. Daca voi fi incadrat la gradatia 1, indicele e 2,10.
Nelamurirea mea: tot citesc pe net ca salariile se calculeaza la nivelul din 2010 in baza unei oug din 2013. Pana la urma, care este metoda de caulcul? Noul salariu minim brut de 900 lei x indicele de 2,20 ar rezulta 1980 de lei brut. Calculat, ar reiesi un salariu de 1409 lei net.
Totusi, uitandu ma pe salariile din ultimele luni, cel corespunzator acestei gradatii este de doar 1298 lei net. Care-i treaba?
Coeficientii de ierarhizare prevazuti in Legea nr.284/2010 nu se aplica.
OUG 103/2013 prevede; Art. 5. - (1) In anul 2014, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata.
(2) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2014, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat (3) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
...