avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariu bugetar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariu bugetar

Buna ziua, am si eu o intrebare la dvs. De curand mam angajat la o autoritate a guvernului, pe functia de consilier juridic debutant, iar in ordinul de numire am trecut salariu de baza de 850 lei. Este corect salariu? Din ce m-am documentat eu in 2014 valoarea de referinta ramane de 600 de lei, clasa 24 prevazuta functiei are coeficientul 1.77, nu vine 600x1.77 = 1062?
Va rog frumos sa ma ajutati!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 11 Aprilie 2014
OUG 103/2013
Art. 1
(1) In anul 2014, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2013 in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
Pai da dar eu sunt functionar public numit acum, nu am mai lucrat pana acum si nici nu am avut vreun venit in decembrie. De ce mi se da salariul minim?
Art. 5 - OUG 103/2013
(1) In anul 2014, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat sau din institutiile subordonate acestora, in cazul in care nu exista o functie similara in plata.
(2) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2014, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.
(3) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010.
(4) In situatia in care, in cadrul institutiei/unitatii de invatamant nu exista functie similara, salariul pentru acea functie se stabileste aplicand prevederile Legii nr. 63/2011 si succesiv actele normative care au urmat dupa acest act normativ.
(5) In anul 2014, ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe functii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu conditia incadrarii in bugetul anual aprobat la cheltuieli de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public xxy100 xxy100 Buna ziua. Ma numesc A. si lucrez intr-o institutie publica locala ca functionar public. In luna decembrie 2010 am fost promovat prin concurs din consilier ... (vezi toată discuția)
Salariul brut arhivar bugetari Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! As dori daca stie sa ma lamureasca cineva cat ar fi salariul brut pt un post de arhivar TP I, cu studii medii, 5 ani vechime, la bugetari (Consiliu ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu consilier juridic primarie zirnaioana65 zirnaioana65 va rog sa-mi explicate cum stabilesc salariul unui functionar public consilier juridic grad asistent la primarie (vezi toată discuția)