ma numesc alex si sint nascut in 16 martie 1965 am fost angajat in 1982 in 25 noiembriesi am lucrat in turnatorie -otelar - 23 ani din care 16 ani in gr 1 .pina in 2001 .Am mai lucrat 1 an la un atelier confecti papuci pina cind di n cauza unor probleme de sanatate mam lasat de lucru . Cind as putea iesi la pensie . va multumesc anticipat
1. Pentru un barbat nascut in martie 1965 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Pentru cei 16 ani lucrati in gr. I de munca:
- se reduce varsta standard de pensionare cu 8 ani daca aveti realizat stagiul complet de cotizare (65 - 8 = 57 de ani);
- se adauga la stagiul de cotizare 8 ani (24 + 8 = 32 de ani).
3. Deoarece aveti un stagiu de cotizare de doar 32 de ani nu puteti solicita pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
- In aceste conditii puteti solicita pensie pentru limita de varsta, la 65 de ani, in martie 2030.
4. Daca veti mai cotiza la pensie inca 3 ani veti putea solicita pensie pentru limita de varsta la 57 de ani, in martie 2022.
Pensionare
andreeeei
vreau sa stiu daca se poate cind o sa ies la pensie daca am lucrat in turnatorie otel 24 de ani si am 16 de gr.1pina in 2001 .am 50 de ani sint nascut in 05 ... (vezi toată discuția)