avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariati cu studii superioare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariati cu studii superioare

Buna seara,

Ce salariu minim trebuie sa aibe un angajat cu studii superioare,dar unul cu studii medii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 25 Ianuarie 2014
De la 1.1.2014 un salariat cu studii superioare trebuie sa aibe 850 lei brut.
De la 1.1.2014 un salariat cu studii medii trebuie sa aibe tot 850 lei brut.
... la fel trebuie sa aibe oricare salariat, indiferent de studii, ca sa nu existe discriminare.
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel, de la 01.01.20134 salariul minim brut lunar este de 850 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.
1. Diferentiarea salariilor pe functii si studii se face prin grila de salarizare care se poate gasi in fiecare contract colectiv de munca aplicabil unitatii sau in regulamentul intern al unitatii.

2. De asemenea prin negociere cu angajatorul fiecare salariat poate solicita si primi salariul cu care pica amandoi de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Salar minim asistent manager andreia21 andreia21 As vrea sa stiu care e salariu net minim in 2014 pentru un asistent manager, cu studii superioare, angajata la o societate particulara?multumesc (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare adrian_huned adrian_huned Este adevarat sa s-a schimbat salariul minim pentru persoanele cu studii superioare? Am inteles de la cineva ca atat salariul minim pe economie cat si cel ... (vezi toată discuția)