Buna seara.Am si eu o intrebare.Sunt coordonator cu contract civil la o firma de cosmetice.Pana pe 11.01.2014 am avut si un loc de munca dar mi-a expirat contractul si nu a mai fost prelungit iar acum sunt somera.Intrebarea mea este:daca la firma de cosmetice am contract pe persoana fizica pot beneficia de indemnizatia de somaj?Specific ca am o vechime in munca de 9 ani.Astept raspuns.Multumesc!
Trebuie sa aveti stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Va referiti daca aveti voie ca pe perioada cat aveti un contract civil de prestari servicii de pe urma caruia obtineti un venit, mai puteti sa incasati si ajutorul de somaj?
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca dovediti ca acel venit nu depaseste valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj (500 lei) in vigoare in luna pentru care se faceti dovada.
Da.In cele 24 de luni am avut 12 luni de cotizare dar nu consecutive pt ca am mai lucrat la o firma care s-a inchis.Trebuie sa fie consecutive ce 12 luni sau nu conteaza asta?
Multumesc pt raspunsuri.La firma de cosmetice unde am contract de prestari servicii nu am in fieacare luna aceleasi venituri pt ca aceste venituri sunt din comisioane.Din ce castig se opreste 32% pt impozite la stat.Daca o luna castig sub 500 lei iar alta luna peste 500 lei dauneaza in caz ca pot lua indemnizatia de somaj.Fiind pe comision contractul nu am cu intuiesc cat voi castiga luna viitoare pt ca sunt comisione din vinzari.
Somaj
bongeagveronica
buna seara!Am lucrat din luna ianuarie 2011 pana pe11.02 2013 la 2 cabinete medicale ,avand contract de munca cu jumatate de norma.Intre cele 2 contracte este ... (vezi toată discuția)
Somaj
Madalin196
buna ziua, am si eu o intrebare. Am lucrat la o firma 6 luni cu salariu de incadrare de 700 lei , dupa care am fost disponibilizat iar dupa 3 luni m-au ... (vezi toată discuția)