avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de muncã: pot sã declar recurs împotriva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de muncã: pot sã declar recurs împotriva hotãrârii pronunțate de instanța de apel?

Am pierdut un proces in calitate de reclamanta pentru drepturi salariale de doua ori. La prima instanta mi s-a respins actiunea ca nefondata, ( a fost o singura infatisare), iar la Curtea de Apel Ploiesti, solicitand rejudecarea la prima instanta, am primit acelasi raspuns:respins ca nefondat. Precizez ca nu mi s-a acceptat rejudecarea la prima instanta, unde solicitam probatorii si expertize contabile unde as fi putut dovedi ca acele drepturi mi se cuveneau.
Intrebare: Mai pot face recurs si in ce termen? Precizez ca am primit comunicarea pe data de 17 ian 2014. Multumesc !

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:19, 19 Ianuarie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recurs la recurs este inadmisibil.

Ati facut o data recurs, deci acum nu mai aveti aceasta posibilitate.

Se poate analiza, de catre un specialist, daca exista posibilitatea promovarii uneia dintre caile extraordinare de atac prevazute de codul de procedura civila: contestatie in anulare, revizuire, etc.
Apelul e acelasi lucru cu recursul? Eu stiam ca dupa Noul cod de procedura civila, dupa fond urmeaza apelul si apoi recursul. In plus pe sentinta scrie doar "definitiva" nu si irevocabila! Asta ce inseamna, ca nu mai inteleg nimic?
Apelul este apel si recursul este recurs.

In functie de obiectul cererii de chemare in judecata, unele sentinte se ataca cu apel si recurs altele numai cu apel si altele numai cu recurs.

Inteleg ca este vorba de drepturi salariale, prin urmare asemenea cereri se judeca la fond si apoi se pot ataca numai cu recurs.

Astfel de cereri au o singura cale de atac: recursul.





Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Curtea Constitutionala a reţinut că legiuitorul a prevăzut pentru soluţionarea conflictelor de muncă două grade de jurisdicţie, respectiv o singură cale de atac, având în vedere că acestea trebuie să fie judecate după o procedură caracterizată prin celeritate. Totodată, Curtea a statuat că nicio dispoziţie constituţională sau reglementare internaţională nu stabileşte gradele de jurisdicţie şi numărul căilor de atac care trebuie prevăzute pentru judecarea diferitelor litigii, reglementarea acestor probleme intrând în atribuţiile exclusive ale legiuitorului naţional. Stabilirea unor reguli diferenţiate în această materie, ţinând seama de specificul unor litigii sau chiar de situaţia deosebită, specifică în care se află persoanele implicate, nu are semnificaţia instituirii unor privilegii ori discriminări.
(Decizia nr.703 din 11 septembrie 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.720 din 24 octombrie 2007).

Am intrat si mai rau in ceata! Imi spuneti ca pentru drepturi salariale dupa judecarea fondului, calea de atac este recursul. Si totusi, cand s-a dat rezolutia la fond s-a scris " cu drept de apel" . Si m-am prezentat la APEL la Ploiesti.
In sedinta respectiva s-au judecat mai intai dosarele cu recurs, apoi apelurile, dosarul meu fiind primul din categoria " apeluri".
Deci?????
Si de ce e scris pe hotararea data de Curtea de Apel doar..." definitiva" ...fara "irevocabila"?
(daca nu mai exista nici o cale de atac...?)
Sper ca de data asta sa ma fi facut inteleasa! Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Durata rejudecare proces partaj bunuri comune mere mere Buna ziua, As dori sa aflu mai multe despre ce inseamna rejudecarea unui proces de partaj bunuri comune,ce dureaza de 4 ani. Procesul de partaj bunuri ... (vezi toată discuția)
Ma pot adresa la cedo Oana Gabriela Oana Gabriela Am avut un proces în civil -litigii de munca.Am solicitat plata orelor suplimentare,sa fiu plătita pe studii superioare deoarece asta era un lucru cerut la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ContSters125561 ContSters125561 Dupa obtinerea unei hotarari irevocabile de la Curtea de Apel mai exista alta cale de atac? (vezi toată discuția)