avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie care se lasa asteptata mult...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie care se lasa asteptata mult...

Buna seara, am o nelamurire, a fost maicamea la casa judeteana de pensii la HD si au calculat ca numa in 27.10.2015.
O prietena a lu maicamea ii nascuta in 1961 (ii cu un an mai mare ca mama) si are mai putini ani lucrati la gr I decat maicamea si ea iese la pensie anul acesta in august.
Varsta minima ii de 53 ani la care se iese la limita de pensie? Ca nu inteleg de ce ea iese anul acesta si mami nu poate sa iese la 52 ani desi are anii lucrati.
Maicamea ii nascuta in 27.07.1962, are 3 copii (poate conteaza), are mai exact 17 ani si 5 luni la grupa I si 15 ani grupa a II.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:08, 19 Ianuarie 2014
Clarificati anii pe grupe si conditii.
Grupele superioare de muca I si II au fost pana la 31/03/2001.
La acea data avea 38 de anisi 8 luni.
38 de ani si 8 luni - 32 de ani si 5 luni de grupe = 6 ani si 3 luni la angajare.
Dupa 01/04/2001 au fost conditii speciale si deosebite de munca.
17 ani si 5 luni la grupa I si 15 ani lucrati in conditii normale
Iulie 1962 │Octombrie 2024 │ 62/3

62 de ani si 3 luni - 8 ani si 6 luni = 53 de ani si 9 luni - limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta poate iesi o femeie nascuta in 17 nov, 1962 si care are ca stagiu de cotizare 27 ani??? ionescu_paula ionescu_paula La ce varsta poate iesi o femeie nascuta in 17 nov, 1962 si care are ca stagiu de cotizare 27 ani??? (vezi toată discuția)
Pensie georgiana92 georgiana92 Buna seara, as vrea sa stiu daca are sanse sa iese la pensie sau la pensie anticipata maicamea anul acesta. Ea are 35 de ani lucrati, dintre care 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare costicostita costicostita Buna ziua Am 51 ani, 30 ani vechime in munca din care 17 ani grupa I-a.Mai trebuie sa contribui la stagiul de cotizare? (vezi toată discuția)