avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Suma de bani pentru copii in intretinere neimozabila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Suma de bani pentru copii in intretinere neimozabila


Buna seara ,

O societate a acordat angajatilor prime cu ocazia sarbatorilor de Craciun .
Va rog sa imi spuneti daca din acea suma acordata ,150 lei este neimpzabila pentu fiecare copil aflat in intretinerea angajatului si ce lege reglementeaza acest lucru .

Va multumesc !

Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:24, 19 Ianuarie 2014
Codul fiscal reglementeaza regimul fiscal al sumelor acordate pentru diverse ocazii:

ART. 55
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.


Norme de aplicare - HG nr.44/2004:
81. Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paștelui, Zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase se aplică pentru fiecare copil minor al fiecărui angajat, precum și pentru cadourile oferite angajatelor cu ocazia Zilei de 8 martie, în ceea ce privește atât darurile constând în bunuri, cât și cele constând în bani, în cazul tuturor angajatorilor de forţă de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare cadouri de craciun contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Societatea noastra a acordat de Mos Nicolae copiilor salariatilor un cadou in valoare de ... (vezi toată discuția)
Prime 8 martie anamariacelik anamariacelik societatea la care lucrez doreste sa premieze angajatii cu ocazia zilei de 8 martie Poate acorda 150 lei ,fara sa fie impozitati in 2012? daca se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)