A venit factura pentru luna decembrie la apa nova si am avut un soc. Este umflata cu aproximativ 150 metri cubi. Asa ca atentie. Am facut contestatie si acum astept sa vad ce se intampla.
Aveti aceeasi problema?
Aproximativ, fata de apometrele din apartamente este o diferenta de 81 mc, dar problema este ca noi citim pe 01 - 05 a fiecarei luni si ei citesc de regula pe 12 -13. Citirea lunii noiembrie a fost facuta pe 06 decembrie iar citirea lunii decembrie pe 13 ianuarie, deci o diferenta de o saptamana in plus (la 37 de zile nu la 30). Este aiurea cum fac citirea, RADET citeste apa calda pe 1-2 a fiecarei luni, iar APANOVA pe 13 - 14. Sunt currios ce raspuns primiti, sigur favorabil lor!!
Si la RADET s-a modificat data citirii. De exemplu, daca pana acum ni se citea pe 1 ale lunii, in ianuarie s-a citit pe 8. Bun, zicem ca nu putea citi pe 1 ian., ca toata lumea era cu sarmaua-n gat.
Ideea e ca mie mi-au venit niste facturi RADET si Apa NOVA (cu consumuri pe 5 saptamani) de mi s-a facut paru' maciuca...si nici acum nu mi-am revenit.:stunned:
Plus ca dupa ce ca pretul apei calde creste simtitor de la o luna la alta, dupa parerea mea nejustificat intrucat nu au fost temperaturi exterioare mai mari in decembrie fata de noiembrie, s-a mai scumpit si apa rece.
Asa ca eu personal ma astept la scandal cand voi afisa lista pentru luna Decembrie. Mai ales pe rubrica "diferente apa".
Facturile dela RADET au venit mai mari cu 3000lei pe fiecare scara la asociatia noastra,pentru
decembrie. fata de luna trecuta cand a fost o saptamana friguroasa.Este o enormitate.
Asa se intampla la sfarsit de an si la noi, insa ca sa nu ne complicam cu reclamatii - de care domnii furnizori nu tin cont, chit ca avem contractul in mana - la noi se procedeaza la calcularea unei medii ponderate a consumului inmultit cu nr. de zile si rezultatul il introducem in costuri. Asa am procedat mai ales anul trecut, cand situatia a fost extrem de deranjanta.
Pana refuzi factura, pana decide furnizorul sa faca corectiile, trece timpul, furnizorul cunoaste aceste lucruri, mai treneaza si ei cu raspunsul (deh, 30 de zile) si noi trebuie sa intocmim listele de plata... Aici este problema, nu poti sa stai, de introdus o cantitate de apa sau energie termica in calcul, trebuie sa introduci. Bine, am zis cu informarea si aprobarea com. ex., ca altfel ies alte discutii...
Chestiunea este ca sunt realitati despre care trebuie sa tinem cont.
Diferente mari apa
elenazan
In Bucuresti, bloc cu 40 apartamente,84 persoane, unele apartamente cu centrala, unele racordate la Radet, Apa Nova a facut citirea pe 15 martie, diferenta ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa
ALINAfenesan
Buna seara, va scriu in speranta ca imi puteti da o solutie urmatoarei probleme:
- in data de 30 mai a fost programata citirea apometrelor de catre ... (vezi toată discuția)