avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la locul de munca

Buna seara, in urma cu 1 an si 8 luni am fost nevoita sa imi dau demisia urmand sa nasc in luna respectiva, pentru ca nu aveam minim 1 an de cand eram angajata. In acelasi timp eram si studenta la zi in anul 3 drept urmare am putut beneficia de subventia de crestere copil de 600 de lei + 200 de lei alocatie copil pana la 2 ani.
In prezent urmez masterul la zi si vreau sa revin la locul de munca de pe data de 3 februarie 2014, la data respectiva copilul meu va avea 1 an si 7 luni. Am inteles ca trebuie sa renunt la subventia de 600 de lei din momentul in care semnez contractul de angajare.
Va rog sa ma indrumati ce sa fac in situatia mea ca nu stiu pe cine sa intreb.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: magutza , utilizator 07:53, 20 Ianuarie 2014
Daca v-ati dat demisia de la vechiul loc de munca, nu mai aveti cum sa reveniti la acesta .
Probabil ca doriti sa renuntati la CCC si sa va angajati. Situatie in care veti putea beneficia de salariu si de stimulentul de insertie in valoare de 500 lei.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti. Asa cum am specificat mai sus urma sa nasc imediat si nu aveam 1 an de cand eram angajata ca sa intru in concediu de maternitate. Beneficiez de subventie datorita faptului ca eram studenta. Angajatorul mi-a propus sa revin cand doresc cu incheierea unui nou contract de munca, ceea ce se va intampla de pe data de 3 februarie. Copilul meu face in februarie 1 an si 7 luni.
Voi putea lua aceast stimulent de insertie de 500 de lei chiar daca atunci cand am completat cererea pentru suventie am bifat pentru 2 ani?
Unde trebuie sa ma adresez ? Tot la sediul primariei de care apartin unde am depus dosarul initial? Inainte sau dupa ce semnez contractul de angajare? trebuie sa duc si adeverinta de la locul de munca?

Uitati ce am gasit eu referitor la: "Stimulentul pentru reintoarcerea la serviciu in 2013 (stimulent de insertie). Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani: daca parintele se intoarce la serviciu inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, nu primeste stimulent. Intoarcerea la serviciu pentru a primi stimulent trebuie sa se faca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Odata ce a optat pentru CCC pana la 2 ani, nu mai poate sa opteze pentru alta varianta. Daca persoanele care au dreptul la concediul pentru cresterea copilului se reintorc la serviciu inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, li se acorda un stimulent in cuantum lunar de 100 lei pana la data la care copilul face 2 ani, situatie in care plataindemnizatiei se suspenda."
Am auzit si ca legea ar fi fost modificata si chiar daca am bifat 2 ani ar trebui sa primesc 500 de lei.
Va rog frumos sa ma lamuriti ca nu stiu unde si pe cine sa intreb.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
magutza, utilizator
1. art.7 din PUG nr.111/2010
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
...

Asadar, daca reveniti la munca dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an , veti putea beneficia de stimulentul de insertie (500 lei).
In speta, veti beneficia de stimulentul de insertie.

2. In acesr sens, mergeti la Primaria unde ati depus actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC si completati cererea pentru stimulentul de insertie, atasand la aceasta o copie de pe c.i.m.
Am inteles. Va multumesc frumos! O zi buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie-ccc 2 ani Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Daca un angajat a ales sa stea in CCC timp de 2 ani si se intoarce la munca inainte ca, copilul sau sa implineasca varsta de 1 an, poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)