avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma inactiva ..plata obligatiilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma inactiva ..plata obligatiilor

Buna ziua
Am lucrat la o societate care mi-a facut firma in 2002 prin care imi platea comisionul din vanzari.In 2007 am plecat de la acea societate. Contabilitatea firmei mele mi-a mai depus bilantul pana in 2008 .Ultetrior datorita unor probleme am uitat de firma pana in 2011 cand am vrut sa o reactivez.Atunci mi s-a spus ca firma a fost declarata inactiva in 09.2010 si ca nu o pot reactiva.Acum 2014 cand am vrut sa mi fac o firma am constatat ca am cazier fiscal pt acest motiv.
Interesandu-ma am constatat ca am acumulat si niste datorii si datorita faptului ca eu am ramas angajat pe aceea firma mult timp .
De mentionat este ca in 2007 am avut de platit circa 31200 ron penalitati tva etc dn care circa 5000 de ron impozit fusesera achitati in trezorerie cu op ..Acesti 5000 de ron sau erijat cu penalitati la circa 7500 parte din cei 31200.Cei de la recuperari mi-au spus atunci in 2007 ca nu ii intereseaza acest aspect ca treaba lor este sa incaseze cei 31200 (pe care i-am platit la leu).Acum eu as vrea sa reactivez firma dar as vrea ca cei 7500 de ron platiti in plus a sa mi se ia in calcul pentru ca au fost platiti de 2 ori .Atunci am facut o cerere la trezorerie impreuna cu copia de la op pentru a-mi confirma banii.Nu stiu daca s-a mai primit raspuns .
As vrea ca sa compensez cumva cu cei 7500 ron datoriile acumulate in prezent eventual sa anulez chiar si penalitatilor intrucat banii au fost in bugetul statului din 2007 pana acum.
Ma poate ajuta cineva cu o idee ..trebuie actionat in judecata?
Multumesc
aniticipat!

Alte discuții în legătură

Incapacitate de plata vasile_r vasile_r Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma de recuperare ContSters79003 ContSters79003 Am detinut o firma pana in anul 2007, cand s-a radiat de la registrul comertului prin hotarare judecatoresca.Pe aceasta societate, exista o factura neincasata, ... (vezi toată discuția)
Pasiv succesoral rechin304 rechin304 Buna seara, Am urmatoarea situatie cu cei de la Enel Energie. Dupa decesul tatalui meu in noiembrie 2008, am facut succesiunea in 06.2009, nestind ca ... (vezi toată discuția)