Am detinut o firma pana in anul 2007, cand s-a radiat de la registrul comertului prin hotarare judecatoresca.Pe aceasta societate, exista o factura neincasata, emisa de catre firma "dialog" actuala "orange" (inca din 2002), in valoare de cca 8 mil vechi. Aceasta suma a ajuns pe la 5000 ron ,cu penalitati.
In prezent, o firma de recuperari se ocupa sa recupereze aceasta suma.
Am doua intrebari: daca aceasta firma mai poate recupera ceva dupa 7 ani de la emiterea facturii si mai ales, de la cine?
Ma ingrijoreaza transferul acestei datorii catre mine, persoana fizica
multumesc anticipat
Perioada generala de prescriptie este de 3 ani, asa ca acea datorie este prescrisa. Daca nu ati facut nici un prin care sa recunopasteti datoria atunci nu poate sa va faca nimic. In cazul in care ati recunoscut acea datorie a inceput sa curga o noua perioada de prescriptie.
au venit somatii de plata doar, am fost cu una din ele la o avocata, iar ea a vrut sa-i informeze in scris, ca societatea debitoare s-a desfiintat si nu am lasat-o pt ca, logic, si ei stiau ca s-a desfiintat.
asa ca nu au o recunoastere si deci, o intrerupere a prescriptiei.
multumesc mult, o seara buna!
Factura orange
MaximB
As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)