avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu o firma de recuperare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu o firma de recuperare

Am detinut o firma pana in anul 2007, cand s-a radiat de la registrul comertului prin hotarare judecatoresca.Pe aceasta societate, exista o factura neincasata, emisa de catre firma "dialog" actuala "orange" (inca din 2002), in valoare de cca 8 mil vechi. Aceasta suma a ajuns pe la 5000 ron ,cu penalitati.
In prezent, o firma de recuperari se ocupa sa recupereze aceasta suma.
Am doua intrebari: daca aceasta firma mai poate recupera ceva dupa 7 ani de la emiterea facturii si mai ales, de la cine?
Ma ingrijoreaza transferul acestei datorii catre mine, persoana fizica
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:57, 3 Octombrie 2009
Perioada generala de prescriptie este de 3 ani, asa ca acea datorie este prescrisa. Daca nu ati facut nici un prin care sa recunopasteti datoria atunci nu poate sa va faca nimic. In cazul in care ati recunoscut acea datorie a inceput sa curga o noua perioada de prescriptie.
eu am patit asa cu vodafone dar am platit doar datoria fara penalitati
au venit somatii de plata doar, am fost cu una din ele la o avocata, iar ea a vrut sa-i informeze in scris, ca societatea debitoare s-a desfiintat si nu am lasat-o pt ca, logic, si ei stiau ca s-a desfiintat.
asa ca nu au o recunoastere si deci, o intrerupere a prescriptiei.
multumesc mult, o seara buna!
suma a fost prescrisa deci nu are ce recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Datorii catre o companie de telefonie mobila rotaru ileana rotaru ileana Buna ziua! am si eu o intrebare in legatura cu firma de recuperari top factoring. Am facut un abonament la vodafone pt cineva si cum se intampla, de obicei, ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)