Buna.as dorii sa imi spuneti cum procedez in cazul in care am mers la farmacie cu o reteta iar cei de acolo mi-au dat medicamentele expirate?le-am luat 2 zile dupa care am observat ca acestea erau expirate,nefacandu-si efectul...as putea sa scot ceva bani de pe ei?...si sa primesca si o amenda sanatoasa pt ca asta e neglijenta maxima din partea unei farmacii sa vanda medicamente expirate.
Interesul dv primordial este sanatatea dv
Sesizati oficial administratorul/conducerea unitatii
Eventual puteti sesiza inclusiv protectia consumatorului
In orice sesizare pe care o faceti, inclusiv la Directia sanitara judeteana, Colegiul farmacistilor, etc. este corect sa anexati documente care sa sustina punctul dvs. de vedere (bon fiscal care sa arate ca acel medicament a fost cumparat de la farmacia respectiva, reteta, etc.).
In baza bonului fiscal, institutiile sesizate pot face o ancheta in farmacie si daca vor gasi acelasi medicament pe stoc sau pus in vanzare in perioada amintita, puteti avea castig de cauza.
Orice cumparator poate si este corect sa verifice termenul de valabilitate al produselor achizitionate (indiferent de acestea) atunci cand le cumpara.