avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ...

Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi dea antibioticul, am primit pana la urma cutia cu antibiotic, dar nu am primit bon fiscal, am solicitat sa-mi ofere si bonul fiscal, a spus ca nu poate sa imi dea, deoarece farmaciile nu au voie sa elibereze antibiotic fara reteta, a spus sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic si sa imi ofere bani inapoi, ca nu am reteta si nu au voie sa imi dea bon fiscal pe antibiotic, o data ce am primit antibioticul asa e logic sa primesc si bonul fiscal? a spus sa aduc reteta de la medic, eu nu am reteta, atunci nu imi poate da bon fiscal pe antibiotic, cum sa dai un medicament fara bon fiscal, nu se poate, asa a spus ca ei nu se risca pentru nimeni si daca nu am reteta, nu imi poate oferi bon fiscal, daca nu imi convine sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic si primesc bani pe ea. Farmacia este sau nu obligata sa imi ofere bon fiscal pe antibiotic chiar daca eu nu am reteta? pentru ca am primit deja cutia si este inlogic sa o returnez, este legal asa ceva sau nu? O data ce am primit cutia cu antibiotic la solicitarea mea si dupa am precizat ca doresc bon fiscal, nu am reteta pentru antibiotic, a spus ca nu imi poate oferi bon fiscal si sa aduc reteta sau sa-i dau inapoi cutia cu antibiotic pentru a imi oferi bani.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
Andreea Vogue, utilizator
Este interzisă comercializarea antibiticelor fără rețetă de la medic. Rețeta rămâne la farmacie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
situatia este extrem de ipotetica. din poveste reiese ca aveati nevoie disperata de antibiotic, dar aceasta a disparut brusc atunci cand a aparut nevoia de bon fiscal.
Da avem nevoie de Antibiotic asa e, eu am rugat-o pe farmacista să îmi ofere, dar nu știam ca nu se oferă și bon fiscal daca nu am rețetă, ei au spus ca nu se riscă și de aceea nu mi-a dat bon fiscal ca nu am rețetă și poate le pot face reclamație în baza bonului fiscal și a spus dacă doresc bon fiscal pe Antibiotic nu imi poate oferi ca nu am rețetă și nu au voie sa îmi dea si sa-I dau înapoi cutia cu Antibiotic pe care am primit-o dacă doresc bon și sa îmi dea bani înapoi. Este legal după ce am primit cutia cu Antibiotic la solicitarea mea sa nu-mi dea bon fiscal, ca eu nu am rețetă și ei nu se riscă pentru nimeni
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este atât de ilegal că nu va dat bon, ci ilegal este că a riscat să vă dea antibiotic fără rețetă de la medic.

Problema este că farmacistul a vrut să facă o faptă bună, a vrut să vă ajute, iar dumneavoastră ați vrut să-i răsplătiți cu rău pentru binele făcut.

Poate stiți vorba aia, că facerea de bine e .........

Pai dumneavoastră nu gândiți logic, cum să vă dea bon dacă eliberarea antibioticelor fără rețetă este ilegală`?!
Vroiați ca farmacistul respectiv să-și piardă pita din cauza dumneavoastră`?

Oare pentru ce vă trebuia neapărat acel bon fiscal pentru un medicament cumpărat ilegal`?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va complicați în fel de fel de artificii logice sau mai degraba ilogice.Daca aveați nevoie urgenta de antibiotic pana v ar fi prescris un medic făceați orice sa obțineți,rugați,plateati la suprapreț etc.Daca v a dat a fost ok,dacă nu a fost cum ați vrut dvs nu mai e ok și e ilegal?Cu ce va ajuta dacă toate farmaciile respectau regula 100%și ar fi refuzat sa va elibereze antibioticul fără reteta?Mergeți la alta farmacie și gata e varianta ce-ai simpla,în mod cert o saai găsiți înțelegere..

Alte discuții în legătură

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie ... Andreea Vogue Andreea Vogue Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie sa cumperi toata cutia? Daca mergeti la farmacie si doresti sa cumperi doar 1 capsula de ... (vezi toată discuția)
Urgent doresc un raspuns! am cumparat o cutie de nurofen forte ... Andreea Vogue Andreea Vogue Urgent doresc un raspuns! Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. ... RaulPop29 RaulPop29 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cum sa procedez in speta urmatoare. Am cumparat de la farmacie un gel cu abtibiotic pentru ureche baietelului meu de 5 ani. ... (vezi toată discuția)