avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie ...

Poti sa cumperi de la farmacie si 1 capsula de nurofen sau trebuie sa cumperi toata cutia?

Daca mergeti la farmacie si doresti sa cumperi doar 1 capsula de nurofen, te poate refuza si sa nu-ti ofere, sau farmaciile sunt obligate sa inceapa orice cutie de medicament daca tu doresti doar 1 pastila sau 2.

Este legal ca farmacia sa nu-ti dea 1 pastila de medicament sau supliment daca tu ceri si vrei sa o cumperi si ei spun ca nu incep cutiile si se vand doar la cutie medicamentele sau folie
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:01, 3 August 2023
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de medicament. Ce e la flacon, desigur ca nu se incep. Unele farmacii pot vinde la folie sau cateva pastilute. Una, in niciun caz. Cert e ca nu exista obligația de a va vinde o bucata sau 10. Daca vor sa vanda doar la cutie, o pot face.
Deci da, e legal sa va refuze sa va dea doar o pastila.

Nu mai aveti una din cutia cumpărată in 2021? :))))
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista in vigoare din 2019 directiva europeana care interzice comercializarea de catre unitatile farmaceutice a produselor medicamentoase si asimilate medicamentelor per bucata
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eronat
"MSVM este aplicat doar medicamentelor care se eliberează cu prescripție medicală, el nefiind impus medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală (OTC), suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale".
[ link extern ]
OTCurile sunt medicamente care se vand fara reteta. Acestea se POT comercializa prin desfacerea unei unitati comerciale, dar fara a expune produsul mediului inconjurator. Cum face asta farmacistul, e o chestie privata. In concluzie, farmacia poate elibera o fractie, dar legea nu o obliga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poți să cumperi și la bucată anumite medicamente, doar dacă farmacistul vrea acest lucru.

Legea nu obligă farmaciile să desfacă cutiile, care dacă ați observat, mai nou sunt sigilate prin lipire, sau unele cu scoci.

Dacă desface cutia de nurofen ca exemplu, și dă o pastilă, mai apoi n-o mai cumpără nimeni și stă până se expiră când va trebui să o arunce.
Eu aș refuza să cumpăr o cutie desfăcută și începută. Aș lua doar folia neîncepută dacă ar avea o folie întreagă.

Să știți că eu am tot văzut mereu, că la folie vinde cam orice farmacie, chiar și nurofen, cu condiția să luați o folie întreagă, nu o singură pastilă
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent doresc un raspuns! am cumparat o cutie de nurofen forte ... Andreea Vogue Andreea Vogue Urgent doresc un raspuns! Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive ... (vezi toată discuția)
Buna. farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile ... mitachealina mitachealina Buna. Farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile recomandate de doctor pe reteta sau este obligat sa vanda toata cutia de medicamente? Ma poate ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am o intrebare, va rog, am fost la farmacie si nu aveam reteta si am cerut o cutie de antibiotic, farmacista a spus ca am nevoie de reteta pentru a putea sa-mi ... (vezi toată discuția)