avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat sub contract de asistenta si reprezentare ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat sub contract de asistenta si reprezentare refuza sa-mi raspunda la mail si telefon

Avocatul meu, care a semnat contract de asistenta si reprezentare refuza sa-mi raspunda la mailuri si telefon. Precizez ca nu este in ajutor juridic.
Desi contractul cu el este din iulie 2013 nu a depus nici o delegatie la dosar, nu a depus actele justificative pa care i le-am inmanat in cabinetul lui si deci mi s-a respins exonerarea de taxa de timbru necesara pentru introducerea unei cereri de reintregire a masei succesorale cu un teren de o valoare de aprox. 300 000 de euro intr-o intampinare/reconventionala pe care a redactat-o in numele meu.
A refuzat sa introduca cererea de includere a contului de economii al tatalui meu, dupa care se face succesiunea si in general refuza sa-mi dea lamuriri sau sa intervina in favoarea mea in proces. Trimite diversi stagiari la termene, atat.

1) Poate fi facut contract de asistenta si reprezentare cu un alt avocat fara a rezilia contractul cu avocatul actual?
2) Cum m-ar putea apara un consilier juridic, care cere imputernicire pentru a consulta dosarul prin notariat?
3) Se poate face contract de reprezentare cu un consilier juridic?

Cu stima,

Cel mai recent răspuns: chckcarmen , utilizator 14:33, 19 Ianuarie 2014
1. se poate
2. consilierul juridic poate exercita activitati juridice numai pentru unitatea la care este angajat sau in slujba careia se afla.
3.nu se poate
Conclud ca un consilier juridic care "vrea sa ma ajute" nu are nici o justificare sa-mi ceara o imputernicire notariala pentru a avea acces la dosarul meu. Pare insa foarte competent si m-ar fi tentat sa merg pe mana lui doar ca mi se pare riscant...Sunt pe punctul de a pierde procesul si am dificultati in a gasi un avocat de buna credinta...O sa dau vina pe acest oras plin de paradoxuri numit Bucuresti, pe ignoranta si naivitatea mea. Din nefericire, daca ne trezim in strada, cf. dorintei reclamantilor, va trage cele mai mari ponoase fiul meu minor.
Va multumesc pentru raspunsul precis, competent si rapid domnule Avocat.
Va doresc un week-end placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un ong poate asigura asistena juridica membrilor sai ? negreanalina negreanalina Un ONG care are angajat consilier juridic, poate asigura consultanta si reprezentare juridica membrilor inscrisi in acel ONG , la solicitarea acestora . (vezi toată discuția)
Un consiliu local angajează printr-un contract un avocat într-un ... Viorel Olaru Viorel Olaru Un Consiliu Local angajează printr-un contract un avocat într-un proces civil. Avocatul nu depune la dosar împuternicirea avocațională și nici contractul ... (vezi toată discuția)
Conform art.85 cod de procedură civilă punct (3) Împuternicirea ... Viorel Olaru Viorel Olaru Conform art.85 Cod de Procedură Civilă punct (3) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică sau persoană juridică dată unui avocat ori ... (vezi toată discuția)