avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri din agricultura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri din agricultura

O Intreprindere Individuala care realizeaza venituri din agricultura ,cod caen 0111 impozitata la norma de venit in anul agricol 2013 , a inregistrat in acest an un venit brut mai .mare decat echivalentul a 100000 de euro .
Intrebarea este daca trebuie sa treaca de la norma de venit la impozitarea venitului in sistem real si sa depuna declaratia 220 pana la 31.01.2014 impreuna cu cifra de afaceri.
Începând cu 1 februarie 2013, potrivit Codului fiscal, astfel cum a fost modificat prin OG 8/2013, sunt venituri impozabile veniturile obţinute de persoane fizice în mod individual sau într-o formă de asociere din:
- cultivarea produselor agricole vegetale;Veniturile de mai sus sunt denumite venituri din activităţi agricole care sunt impuse pe bază de norme de venit, indiferent de forma de organizare a activității (individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică)
Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile rezultate din cultivarea terenurilor, creşterea şi explo Art. 73. - (1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit.
(2) Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine.
(3) Normele de venit corespunzătoare veniturilor definite la art. 71 alin. (1) sunt stabilite pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie 2013 şi până la Începând cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de către direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, până cel târziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit. anului .fiscal, atarea animalelor, deţinute cu orice titlu, inclusiv cele luate în arendă.
Sa inteleg ca articolul 49 din codul fiscal nu este valabil daca in anul fiscal s-a depasit ventul brut de 100000 de euro?
Buna seara,
aceeasi nelamurire o am si eu deoarece chiar daca o intr.indiv. cu cod caen 0111 a depasit venitul brut de 100 000 de euro nu poate sa treaca de la norma de venit, in sistem real deoarece se ocupa de cultivarea pamantului ..si acest venit din agricultura se stabileste si se impoziteaza numai la norma de venit, dupa opinia unor functionari de la ANAF.
Da. Aveti dreptate ca nu se ia in calcul la aceste tipuri de venituri decat procedura de impozitare pe norme de venit stabilita la art. 73 din codul fiscal, indiferent cat realizezi.
Atunci art 49. din codul fiscal la ce fel de contribuabili se refera?
si totusi o Intr. individuala desfasoara o activitate economica – activitatea agricola, comerciala, desfasurata pentru obtinerea unor bunuri sau servicii a caror valoare poate fi exprimata in bani si care sunt destinate vanzarii ori schimbului pe pietele organizate in scopul obtinerii unui profit iar Titularul unei intr.indiv desfasoara activ.economica in baza unei meserii. Eu consider ca optiunea ar trebui sa ii apartina daca tine contabilitatea in sistem real sau se trece la norma de venit.

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit sau sistem real teodor_dori teodor_dori sunt pfa din 2009 inpozitat in sistem real , in agricultura in anu 2012 am realizat total venituri peste 10000 eur. in data de 16.12.2013 am fost la finante ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din activitati agricole mariana_en mariana_en O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit? Domeniul ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren zanionel zanionel am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug ... (vezi toată discuția)