avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reprimirea cetateniei romane.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reprimirea cetateniei romane.

Buna seara,
As dori sa stiu cum se procedeaza pt. a reprimi cetatenia romana, care mi-a fost luata de catre fostul regim din
Romania in anul 1983.
Am pasaport "maro" pt. persoane fara cetatenie, nu stiu in ce buletin oficial a fost publicata luarea cetateniei mele.
Ce ar trebui facut, ca sa reprimesc cetatenia romana la fel de repede, de cum mi-a fost luata de fostul regim din
Romania.
Multumesc
Christian
Cel mai recent răspuns: chris4 , utilizator 21:06, 12 Aprilie 2009
Poate o sa zambiti, dar eu va intreb: nu ar fi mai bine sa abordati altfel problema?de exemplu, eu as incerca sa spun ca nu am pierdut-o niciodata...ce parare aveti? care au fost imprejurarile acelei "pierderi a cetateniei"?nu cum
va a fost un abuz?
eu va recomand sa luati un avocat.

succes
av. Ileana Schwarz
Eu nu am pierdut cetatenia, ci mi-a fost luata, retrasa, pur si simplu, motivul? am vrut sa ma stabilesc in alta tara,
acesta a fost motivul pt. care mi sa luat cetatenia.
Intradevar a fost un abuz din partea fostului regim.
Cu ce m-ar putea ajuta un avocat in situatia mea?

Multumesc.
Christian
b]chris4 a scris:

Eu nu am pierdut cetatenia, ci mi-a fost luata, retrasa, pur si simplu,


Ati scris asta de 2 ori.
Ma intreb insa daca ati citit macar o data ce a scris @freeelis

freeelis a scris:


Art. 10 ind. 1. - Fostii cetateni romani care inainte de data de 22 decembrie 1989 au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata fara voia lor, precum si descendentii acestora pana la gradul II pot redobandi ori li se poate acorda cetatenia romana, la cerere, cu pastrarea cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 8 alin. 1 lit. b), c), e) si f).


chris4 a scris:

Cu ce m-ar putea ajuta un avocat in situatia mea?


Stiu si eu la ce ar fi bun!? Poate macar sa va raspunda la intrebarile astea doua:

chris4 a scris:

As dori sa stiu cum se procedeaza ...
Ce ar trebui facut...


Dar daca dvs. considerati ca le stiti pe toate si nu e cazul nici macar sa cititi ce sa straduie altii sa va scrie (pe timpul lor si fara nici o obligatie) atunci sigur nu va trebuie.

Mie, personal, mi-s dragi ca sarea-n ochi genul acesta de oameni si am grija sa afle repede ca n-au nevoie de mine, indiferent cat de mare deserviciu mi-as face cu o astfel de atitudine. Credeam ca dupa vreo 10 ani de practica are sa mi se mai toceasca ceva din atitudinea asta, dar cu fiecare noua situatie in care m-am straduit sa nu bag de seama ca am in fata genul "stie tot si n-are nevoie de nimeni", am ajuns inevitabil la aceeasi concluzie: ca mai bine imi vedeam de treaba, pentru ca sunt atatia altii care chiar ar avea nevoie de ajutor, incat un om croit sa-i ajute va avea intotdeauna ceva de facut.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
romascanu, moderator
Nu am inteles la ce va referiti in ultima parte a raspunsului:

" Dar daca dvs. considerati ca le stiti pe toate si nu e cazul nici macar sa cititi ce sa straduie altii sa va scrie (pe timpul lor si fara nici o obligatie) atunci sigur nu va trebuie.

Mie, personal, mi-s dragi ca sarea-n ochi genul acesta de oameni si am grija sa afle repede ca n-au nevoie de mine, indiferent cat de mare deserviciu mi-as face cu o astfel de atitudine. Credeam ca dupa vreo 10 ani de practica are sa mi se mai toceasca ceva din atitudinea asta, dar cu fiecare noua situatie in care m-am straduit sa nu bag de seama ca am in fata genul "stie tot si n-are nevoie de nimeni", am ajuns inevitabil la aceeasi concluzie: ca mai bine imi vedeam de treaba, pentru ca sunt atatia altii care chiar ar avea nevoie de ajutor, incat un om croit sa-i ajute va avea intotdeauna cDar daca dvs. considerati ca le stiti pe toate si nu e cazul nici macar sa cititi ce sa straduie altii sa va scrie (pe timpul lor si fara nici o obligatie) atunci sigur nu va trebuie."

Va multumesc totusi pt. timpul afectat raspunsului.

Christian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane mamarutza mamarutza Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate, am plecat din tara prin casatorie. Doresc sa-mi fac actele de repatriere, in ideea de a ... (vezi toată discuția)
Cetatean republica moldova gluten gluten Doresc sa obtin cetatenie romana, de ce acte sunt necesare si ce acte de studii sunt recunoscute de statul roman? (vezi toată discuția)