avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna seara,as avea si eu o intrebare la dumnevoastra legat de un teren. Detin un teren de apx 50 de ani,si am dat primaria in judecata pt a uzucapa acest teren deoaece de la an la an impozitul pe acest teren ajungand la apx 2300 de lei pe an. mentionez ca acest teren a fost cump de bunicii mei in anii 1960 dar nu sau facut acte.Propietarii au murit si nu au avut urmasi care sa revendice acest teren. Pe atunci din cate am auzit la bunicii mei si cate am vazut in niste acte mai vechi se plateau cote parte pt acest teren in loc de impozit. Din 2005 un vecin care avea rel la primarie a venit si ne a sp ca el o sa si faca casa pe aceasta bucata care este de apx de 650 de mp. parintii mei nestiind ce sa faca a u plecat la primarie si iau intrebat de aceasta treaba iar primaria le a impus un contract de folosinta agricolacare dupa cum vam sp e foarte mare impozitul.nea spus ca asta e singura metoda de anu pierde acest teren Mmentionez ca mai am 4 frati care sunt studenti euam o fetita si stau impreuna in casa batrneasca cu mama si fratii mei.Tatal meu a decedat acu 2 ani si la scurt timp si bunica mama lui tata. Va mai pot spune ca am dat primaria in judecata si am facut expertiza terenului care a fost admisa. Intrebarea mea este cum poate primaria sa faca un contract de folosinta agricola pe un teren care nu este ea propietara, si ce sanse am ca acest teren sa devina propietate? Acum avocatul care l am angajat a facut recurs si mia sp ca acest proces nu crede ca va fi castigat.Mai stiu ca vecinul meu care la fel nu avea acte a vandut o bucata de teren la cineva iar acest cineva la randul lui la vandut la altul asa intrand intrun circuit civil. Din cate am vaz la proces juristul care reprezinta primaria si raspunde pt acest teren e foarte agitat si eu cred ca acest teren este interset si vizat de altcineva cu bani. va multumesc

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa 50 ani niccoo niccoo In 1960 bunicul a oferit tatalui meu, alaturi de casa lui, o suprafata de teren pe care a construit o locuinta, fara ca la acea data si ulterior sa faca act ... (vezi toată discuția)
Ce inscrisuri noi sa invoc la revizuire ? muraruelena muraruelena Impotriva unei actiuni de Uzucapiune, daca formulez o actiune de Revizuire, care are la baza inscrisuri noi, recent descoperite, cum este mai bine ? 1. ... (vezi toată discuția)
Teren în folosință vesnica Artur T. Artur T. Buna ziua, bunici mei au lăsat că moștenire o casa modesta și un teren de 6 ari dat de stat către bunicilor mei in anul 1960 cu drept de folosință ... (vezi toată discuția)