avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren în folosință vesnica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren în folosință vesnica

Buna ziua, bunici mei au lăsat că moștenire o casa modesta și un teren de 6 ari dat de stat către bunicilor mei in anul 1960 cu drept de folosință vesnica. Acum eu doresc să cumpăr a cea casa. Ce sa fac? Ce se întâmplă cu terenul?
Cel mai recent răspuns: Artur T. , utilizator 06:26, 1 Martie 2018
Cumparati casa iar primaria va poate face un contract de inchiriere. Ati facut succesiunea ? De la cine vreti sa cumparati ? Cine sunt mostenitorii ? Care din parinti este mnostenitor. Notarul poate trece teren in folosinta si constructia aflata pe acesta . Nu cunosc ce act au avut bunicii, un contract de inchiriere, o dispozitie a Sfatului popular, a primariei etc !
Buna, inca nu am cumparat nimic deoarece acum se face sucesiunea catre mostenitori de drept, adica mama si cei doi frati ai mamei mele. Eu as dorii sa cumpar de la ei a cea casa dar tereneul a fost primit in folosinta vesnica in anul 1959 conform decretului 493/1954 printr-o decizie data de sfatul popular in care se specifica ,, teren acordat in folosinta vesnica ''. Ce sa fac? Sa cumpar? Ternul se poate transferea cu acelasin titlu de folosinta vesnica sau mostenitorii pot sa treaca pe ei acel teren ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcelare terenuri acvagh acvagh cine ma poate ajuta sa aflu cum s-au facut parcelarile de terenuri in baza decretului 493/ 1954 in localitatea bacau cartier vasile roaita s-au unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dan2000 dan2000 pot sa invoc in instanta uzucapiunea de la 10 la 20 de ani pe un teren (20 ari) care a fost dat in proprietate prin titlu unei persoane(in prezent decedata) ... (vezi toată discuția)
Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)