Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, iar pe documentul de improprietarire a fost mentionat "pentru folosinta vesnica". Diferenta de teren(2000m2) a fost folosita de catre bunici inca din momentul improprietaririi.
Ce cale trebuie sa urmeze parintii mei pentru a primi dreptul de proprietate pentru intreaga suprafata(3000m2)?
Daca terenul a fost in posesia bunicilor spre a-l folosi "pentru folosinta vesnica", nu se poate solicita dreptul de proprietate prin uzucapiune.
In situatia in care terenul folosit peste 30 ani,indeplinind conditiile posesie prev, de C.civil art.1846-1862, terenul aflat in proprietatea privata a statului se poate invoca prescriptia achizitiva (uzucapiunea de 30 de ani).
In situatia in care terenul este in domeniul public al statului nu se poate obtine o hotarare de constatarea a dr. de proprietate, aceste terenuriavand un regim specia asa cum ati mentionat si dvs.
...1 din cate am inteles nici cei 1000 mp nu ii aveti in proprietate...in acest caz formulati o cerere la primarie...2.pt diferenta uzucapiune nu opereaza pt perioada de timp dinainte de 89 deoarece atunci proprietatea de stat nu putea fi uzucapata ...nu exista domeniu public si privat ci doar proprietate de stat si privata...
Uzucapiune
neaguv
Buna ziua!
Va scriu in scopul de a rezolva urmatoarea problema:In 1955 bunicii mei au cumparat un teren de aproximativ 400 mp in apropierea Bucurestiului intr ... (vezi toată discuția)