cine ma poate ajuta sa aflu cum s-au facut parcelarile de terenuri in baza decretului 493/ 1954 in localitatea bacau cartier vasile roaita s-au unde sa ma adresez in afara de arhivele nationale? multumesc pentru ajutor , vasile agache bacau
multumesc de raspuns , dar am cerut un raspuns oficial de la oficiul de cadastru bacau , dar ei nu stiu cand si cum s-au facut parcelarile. la arhiva consiliului jud. bacau in speta cea a fostului institut de proiectari care detin arhiva directiei de sistematizare si arhitectura a regiunii bacau ( asa cum se numea in anul 1959) am gasit doua planse topografice care au fost executate in: anul 1956 ( cand era un teren viran in proprietatea statului) si una din 1972 (cand deja era parcelat si se vad constructiile existente si astazi FARA nici o modificare). problema mea este cand si cum s-a facut parcelarea terenului si modalitatea de masurare a limitelor parcelei. multumesc anticipat si semnez agache vasile
in baza decretului 493 /1954 nu s-au facut parcelari ci s-au atribuit in folosinta vesnica in favoarea unor persoane suprafete de teren pe care acestea urmau sa edifice o locuinta in decurs de 1 an de la data atribuirii terenului. Terenul este proprietatea Statului si ca atare dreptul de proprietate asupra acestuia nu se poate transmite valabil decat in baza ordinului prefectului conf art 36 din L 18/91.
Uzucapiune urgent
acvagh
buna ziua si scuze pentru deranj, am o mica dar mare problema si anume:
in anul 2007 am vrut sa modernizez si sa consolidez casa mostenita de mama sotiei ... (vezi toată discuția)