avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu de proprietate gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu de proprietate gresit

Buna ziua,
ma confrunt cu o problema destul de neasteptata. Incercand sa fac cadastru pentru 2 parcelele de teren extravilan, in momentul cand am solicitat de la primarie planul parcelar mi s-a spus ca este o greseala in Titlul de proprietate. Doamna de la primarie mi-a explicat ca numarul parcelelor din titlul de proprietate nu corespunde cu numarul parcelelor din planul parcelar (este o greseala la o cifra) si ca ar trebuie sa vin cu titlul in original si sa depun cerere de rectificare (cerere in care deocamdata nu stiu ce ar trebui sa scriu, asa ca apreciez orice ajutor si in aceasta privinta), procedura care implica si anularea titlului de proprietate. Si acum intervine adevarata problema. Primarul "ales" la actualul scrutin este extrem de corupt, facand avere inainte de a deveni primar prin furtul terenurilor din localitate (tactici de intimidare, martori mincinosi etc.). Acum daca depun actual de proprietate in original la primarie imi e frica ca actualul primar il va anula si se va face el proprietar pe respectivul teren. Intrebarea este, cum as putea sa ma protejez de acest primar corupt si totusi sa obtin rectificarea titlului pt. a putea sa fac planul cadastral?.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 30 Iunie 2008
Titlul de proprietate este emis de Comisia Judeteana de aplicare a Legii fondului funciar, la propunerea Comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar si poate fi anulat doar de catre instanta de judecata. Primarul nu poate anula titlul de proprietate.
S-a facut proces-verbal de punere in posesie pentru terenurile din Titlu?
In ce sens sa rectificati Titlul? Cu privire la suprafata? Trebuie verificat pe ce baza s-a eliberat titlul, adica cu ce terenuri a intrat in CAP titularul, sau antecesorul titularului dreptului de proprietate. O eventuala rectificare a Titlului de proprietate se poate face doar la instanta de judecata, prin proces.
Pentru terenurile respective exista certificat de mostenitor(pe numele mamei mele) deoarece proprietaru initial a decedat. Rectificarea trebuie facuta pentru a corespunde in titlul de proprietate numarul parcelei cu cel din planul parcelar. Cel mai probabil s-a gresit undeva la planul parcelar, dar am inteles ca chiar daca ar fi asa planul parcelar nu poate fi modifcat si singura solutie este rectificarea Titlului. De la primarie mi s-a spus sa vin cu titlul in original si sa depun cerere de rectificare, iar aceste doua acte vor ajunge la comisia judeteana care va opera modificarile. Dupa cate am inteles aceasta greseala (numarul parcelelor gresit in titlul de proprietate fata de ce e in planul parcelar) este des intalnita in Romania.
Adresati-va Prefecturii cu o cerere de rectificare a Titlui de Proprietate. Atasati la cerere actele corespunzatoare sustinerii dvs.
De asemenea, puteti sa depuneti si la Primarie o asemenea cerere.
Daca in termen de 30 de zile nu primiti un raspuns, atunci va puteti adresa instantei de contencios administartiv.
Cererile privind fondul funciar se judeca potrivit prevederilor prevazute in TITLUL XIII Accelerarea judecatilor în materia restituirii proprietatilor funciare din legea speciala 247/2005 care modifica Legea 18/1991, legea 169/1997, legea 1/2000 s.a.
Dupa parerea mea, cererea pentru modificarea inscrierilor din Titlul de Proprietate trebuie adresata judecatoriei de la locul situarii imobilului.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Nu este necesara o actiune in instanta pentru o rectificare in Titlul de proprietate.
Depuneti o cerere fie la Prefectura , fie la Primarie prin care solicitati rectificarea Titlului de Proprietate numarul ... , emis de Comisia Judeteana pentru aplicarea Legii fondului funciar pe numele .......
Cererea o motivati, in sensul, ca in titlul de proprietate numarul parcelei nu corespunde cu cel din planul parcelar.
La cerere depuneti Titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)
Cum se ataca titlurile de proprietate? viot viot Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit? Cu primaria? comisia de ... (vezi toată discuția)