Buna ziua
Ocup functia de preparator universitar din 2007. Acum cateva zile Rectorul institutiei unde lucrez a amenintat ca din toamna va concedia 55 de asistenti universitari daca pana atunci nu si iau titlul de doctorat.Eu am intrat la doctorat abia anul trecut deci imi este imposibil ca pana in toamna sa dau pentru titlu deoarece trebuie sa fac minim 3 ani. Legea 1/ 2011 precizeaza in art.301 ca studentii doctoranzi pot ocupa 5 ani pozitia de asistent universitar.In cei 5 ani ori iei diploma de doctor ori ti se desface de drept contractul de munca. Tot aceeasi lege precizeaza in art.362 ca preparatorilor universitari li se desface de drept contractul de munca la 4 ani de la intrarea in vigoare. Citind legea mi se pare ca este o contradictie intre art.301 si art.362 cu aliniatele sale. Acum vine si intrebarea: voi fi si eu concediata din toamna pe baza art.362 (desi nu au trecut 4 ani de la intrarea in vigoare a legii) pe drept sau pe nedrept?In cazul concedierii ma pot adresa instantei cu sanse de castig?Mai mentionez ca nu am primit inca nicio decizie pe hartie, dosarul de titularizare este curat, nu am fost avertizata disciplinar sau vreo alta bila neagra care ar putea influenta decizia de concediere inafara de faptul ca angajatorul m a tinut blocata pe pozitia de preparator din 2007 si acum ma confrunt cu aceasta dilema, art.301 sau art.362? Multumesc anticipat pentru raspuns.O zi buna!
301 se aplica celor care sunt incadrati pe functia de asistenti universitari. Prin urmare, posturile de preparatori doctoranzi se desfiinteaza, iar preparatorii care au promovat concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar vor ocupa aceasta functie didactica. Ceilalti, care nu detin titlul de dr., vor fi concediati.
Nu are cum sa vi se aplice prevederile art.301 deoarece dvs sunteti preparator.
In termen de 4 ani de la data intrarii in vigoare a legii nr.1/2011 aveti posibilitatea sa obtineti diploma de doctor.
Ajutor de somaj
Dora1961
As dori sa un raspuns la urmatoarea situatie referitoare la asistentii universitari.
Hotararea Guvernului de acum doua zile, de prelungire a activitatii ... (vezi toată discuția)