Am absolvit in 2002 un colegiu medical universitar-3 ani.In diploma mea este scris ca sunt absolventa a facultatii de medicina universitatea "Ovidius"Constanta,titlul de "asistent medical diplomat",specializare as.med.de urgente medico-chirurgicale,profil medicina.Intrebarile mele sunt:titlul de asistent medical diplomat este cuprins in titlurile oficiale de asistenti medicali?Intrucat nu mi s-a recunoscut automat in italia acest titlu,doresc sa stiu daca aceasta nomenclatura este asimilata celei de "asistent medical generalist"
Multumesc pt raspuns.Legea nr 307/2004 nu cuprinde titlul de as.med.diplomat,ci doar specializarea de as med de urgente medico-chirurgicale.Intrucat in italia este recunoscut titlul diplomei(nu specializarea),intampin dificultati in recunoasterea acestui titlu.Mentionez ca diploma a fost eliberata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Nici OUG NR 144/2008 nu cuprinde titlul de as med diplomat.Ma intereseaza conform carei hotarari de guvern a fost introdusa aceasta nomenclatura de as med diplomat si daca a fost abrogata sau nu .Altfel spus,care este diferenta dintre un "as med generalist"si un"as med diplomat"??-conform planului de invatamant,materiile in cei 3 ani de studiu sunt identice sau nu?In italia sunt recunoscute automat diplomele cu titlul de as med generalist Astept raspuns va multumesc anticipat