avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

lucrez la o patiserie in piatra-neamt,am o colega de munca care vine deseori batuta (cu ochii vineti si multe alte vinatai pe corp). simbata a venit la munca iar batutain ciuda faptului ca acum vreo 2 luni sotul i-a spart maxilarul,necesitind operatie efectuata la iasi...noi,colegii de munca am invatat-o sa se duca la politie si sa declare ce i s-a intimplat...nu stim altfel cum o putem ajuta...as dori niste informatii...cu-i se poate adresa in piatra-neamt?
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 13:14, 22 Ianuarie 2014
In primul rand, decizia de a reclama violenta domestica apartine numai si numai persoanei in cauza. In al doilea rand, poate face o plangere la organul de politie si daca este cazul, sa isi scoata un certificat de la medicul legist care sa ateste vatamarea produsa.Nu in ultimul rand, poate introduce actiune de divort, mentionand acest lucru ca fiind unul dintre motivele pentru care convietuirea in comun nu mai este posibila. Dar, asa cum am spus, este numai decizia persoanei in cauza de a actiona sau nu, pentru a pune capat acestei situatii.
Doamna sprijiniti-va prietena! E greu sa iei decizii corecte cand esti abuzata si maltratata in permanenta! Au si copii? Explicati-i prietenei dvs ca nimeni nu merita o astfel de viata, ca de fapt ea nu traieste, cata vreme nu are nicio bucurie si sta doar cu frica! Sta cu chirie sau cum?
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
proastasatului, utilizator
In functie de gravitatea faptei se poate sesiza politia si de alte persoane.
Sa mearga la IML si sa scoata un certificat medico-legal.
O va ajuta sin in caz de divort deoarece pana la urma va divorta.
Poate va avea nevoie si de un ordin de restrictie si o poate ajuta actul in viitor.
Cam asta puteti sa faceti...sa o sfatuiti asa cum am zis....
Sa solicite de la DGASPC Neamt sa mearga la centrul pentru persoane abuzate. Exista in fiecare judet . Pot fi chiar si ONG-uri care au astfel de locatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica (sotie maltratata de sot) dinuadela dinuadela Va scriu pentru a ajuta o buna prietena. Are probleme cu sotul ei inca de cand s-au casatorit. Acest individ este foarte agresiv si vulgar. Certurile, ... (vezi toată discuția)
Dovada de la medicul legist !!!!!! esmeralda_hon esmeralda_hon Buna seara! o prietena a mea a fost lovita de sotul ei si a mers la medicul legist sa-i dea dovada, dar a cesta a refuzat motivand ca numai in cazul unor ... (vezi toată discuția)
Transportul public din piatra-neamț. prostie sau hoție? MateiMelinte MateiMelinte Bună ziua! Sunt un adolescent de 17 ani din Piatra-Neamț, pasionat de transport public, în special de troleibuze. Anul acesta am inițiat împreună cu ... (vezi toată discuția)