avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu handicap

Mă numesc Dolca Alian-Mihăiță. Am doi copii, din care unul este cu handicap grav, fără însoțitor, cod boală F71, cod handicap 5. Vă rog să îmi spuneți dacă poate fi încadrat în muncă, în ce condiții și ce acte sunt necesare în vederea angajării. Totodată, vă rog să îmi mai spuneți dacă angajarea într-un loc de muncă elimină indemnizația de handicap sau veniturile se cumulează și ce alte avantaje ar avea, precum și care sunt legile care reglementează această situație.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 21 Ianuarie 2014
Angajarea persoanei detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap ,nu elimina acordarea indemnizatiei de handicap
Studiati L nr 448/2006 republicata
Vă mulțumesc pentru răspuns! Doresc răspunsuri și la celelalte probleme ridicate în mesajul meu!
Niciun text de lege nu interzice cumulul indemnizatiei de handicap cu alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)
Insotitor pentru persoana cu parkinson SCHEI SCHEI BUNA ZIUA Ma numesc Iulian Ciovica si sunt in pensie de invaliditate gradul 2 cu handicap accentuat de 8 ani iar boala avanseaza astfel incit nu ma ... (vezi toată discuția)