avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncadrare in munca persoana cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncadrare in munca persoana cu handicap

va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, valabilitate
permanent, poate fi incadrata in munca cu program normal de lucru.
Dar cu deficienta functionala accentuata, cod handicap 1, valabilitate permanent?
Unde sunt prevazute aceste lucruri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:17, 3 Iunie 2015
Legea nr.448/2006:
Art.77
(1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci si de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu dispozitiile speciale din prezenta lege.
....

Art.78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale si capacitătii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.
,,,,
va rog sa-mi spuneti daca, in situatia incadrarii in munca este obligatorie suspendarea indemnizatiei persoanei cu handicap
Niciun text de lege nu interzice cumulul indemnizatiei de handicap cu alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Cosmina.napau Cosmina.napau Daca o persoana are pensie de handicap grad accentuat se poate sa fie si angajata. Daca da cu ce articol. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad accentuat au dreptul sa se angajeze prin intermediul unui contract de tip pfa . Diana121 Diana121 Buna seara! cu tot respectul as dori sa aflu ceva in legatura cu persoanele cu dizabilitatii locomotori cu grad accentuat , se pot angaja ? daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Informatie - impozitare venituri salariale persoana cu pensie de handicap ContSters157623 ContSters157623 buna dimineata.va rog sa ma ajutati cu o informatie si anume, avem la servici un coleg care are probleme cu auzul, este incadrat ca si incarcator-descarcator, ... (vezi toată discuția)