avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoanele cu grad accentuat au dreptul sa se angajeze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoanele cu grad accentuat au dreptul sa se angajeze prin intermediul unui contract de tip PFA .

Buna seara! cu tot respectul as dori sa aflu ceva in legatura cu persoanele cu dizabilitatii locomotori cu grad accentuat , se pot angaja ?
daca se poate sa ma lamuriti...
va multumesc mult ! cu respect Diana .
Cel mai recent răspuns: Diana121 , utilizator 21:29, 27 Noiembrie 2014
Aveti in link : " [ link extern ] " ,
legea 448/2006 prind protectia drepturilor persoanelor cu dizabilitati/handicap.Bineinteles ca va puteti constitui in PFA. PFA nu este un contract de munca ci o forma de constituire a persoanei juridice in vederea desfasurarii unei activitati lucrative (comerciale ) , comert, prestari servicii, mica industrie, agricultura si celelate activitati cuprinse in codul CAEN.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Florin Cornea , Consilier juridic
Legea nr.448/2006 :

ART. 77
(1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci şi de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu dispoziţiile speciale din prezenta lege.
(2) În sensul prezentei legi şi numai în contextul încadrării în muncă, prin persoană cu handicap se înţelege şi persoana invalidă gradul III.

ART. 78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
...
nu se pune problema de incapacitate de munca ?
pfa este ok salariat cred ca doar 6 ore si concediu de odihna minim 23 zile,

sanatate !
Persoanele cu handicap au dreptul de a muncii şi de a realiza venituri, cazul de fata are grad accentuat, poate avea contract individual de munca cu norma intreaga de 8 ore, este perfect legal, daca citim in Codul fiscal sunt scutite de impozit pe venit.

Alte discuții în legătură

Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Cosmina.napau Cosmina.napau Daca o persoana are pensie de handicap grad accentuat se poate sa fie si angajata. Daca da cu ce articol. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Informatie - impozitare venituri salariale persoana cu pensie de handicap ContSters157623 ContSters157623 buna dimineata.va rog sa ma ajutati cu o informatie si anume, avem la servici un coleg care are probleme cu auzul, este incadrat ca si incarcator-descarcator, ... (vezi toată discuția)