avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Daca o persoana are pensie de handicap grad accentuat se poate sa fie si angajata. Daca da cu ce articol. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 26 Aprilie 2017
Codul Muncii
Art. 12
(1) Contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată.
(2) Prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege.

Legea 448/2006
art.77
(1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci şi de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu dispoziţiile speciale din prezenta lege.
.....

art. 78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca al unei persoane cu handicap cristinamiron cristinamiron un cetatean cu gr de handicap 2 are dreptul la contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la incadrarea in munca Mangeavas camelia Mangeavas camelia O persoana cu grad de handicap accentuat are dreptul la incadrare in munca de 4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)