avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la munca al unei persoane cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la munca al unei persoane cu handicap

un cetatean cu gr de handicap 2 are dreptul la contract individual de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 27 Iunie 2016
Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

art.77
(1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci şi de a realiza venituri în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu dispoziţiile speciale din prezenta lege.
...

art.78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Cosmina.napau Cosmina.napau Daca o persoana are pensie de handicap grad accentuat se poate sa fie si angajata. Daca da cu ce articol. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incadrare persoane cu grad 2 de handicap lupasvalentin lupasvalentin Buna! Puteti sa ma lamuriti va rog in urmatorul caz: o persoana cu grad 2 de handicap poate sau nu poate fi incadrata cu contract individual in munca si in ... (vezi toată discuția)
Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)