avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

buna seara....sotul meu in urma primei casatorii are un copil.....pina sa se termine procesul cu divortul,sotia a nascut un alt copil conceput cu altcineva....ptr ca nu era inca terminat divortul si ea figura inca la numele meu a trecut si copilul la numele meu(nustim daca este legal ceea ce a facut ea),acum as vrea sa stiu cum pot sa procedez sa sterg acest copil de la numele meu ,chiar daca ea ulterior a recunoscut ca nu-i al meu.....intrebarea mea este daca se poate rezolva la un notar?...mentionind ca nu dispun financiar sa merg la tribunal
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:54, 20 Ianuarie 2014
daca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei este legal sa va poarte numele, deoarece se presupune ca este al sotului, nu se poate la notar sa tagaduiti paternitatea ci doar in instanta
Eu inteleg ca sunteti actuala sotie a fostului sot al mamei copilului, care numele dvs ?
Sa tagaduiasca sotul dvs paternitatea in instanta si sa ceara ca minorul sa ia numele mamei.
Alta cale nu e.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)