Buna ziua!
Sunt in cautarea celei mai bune solutii privind urmatoarea speta: el si ea sunt in concubinaj de 3 ani, timp in care toti banii, incasari sau datorii, sunt la comun. In anul al treilea de concubinaj si cu un an inainte de casatoria celor doi, EL cumpara prin programul "Prima casa", un apartament. Creditul este pe numele lui, casa pe numele lui, insa, banii de avans si cheltuielile adiacente (destul de mari) au fost ai EI (fiind proveniti de la parintii ei).
Pe actul de vanzare cumparare este doar EL proprietar deoarece putea demonstra cu adeverinta de la serviciu faptul ca are un venit s.a.m.d. Precizez ca si fata avea venituri, insa, acestea proveneau ca urmare a exercitarii unei profesii independente iar anul fiscal era incheiat pe 0 sau chiar pe minus.
Amandoi sunt de acord sa "faca ceva" din care sa reiasa ca in fapt apartamentul apartine amandurura, respectiv avansul si celelalte cheltuieli de inceput au fost acoperite de EA insa ratele le platesc impreuna.
Va rog, daca dumneavoastra gasiti o solutie viabila in acest sens, sa mi-o comunicati si mie. :)
Pot schimba regimul matrimonial sa il adopte pe cel al comunitatii conventionale, iar prin conventie sa includa si creditul si casa in comunitatea de bunuri.
Ar trebui sa ia acordul bancii in prealabil.
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu insa daca se poate asa pentru ca din cate stiu eu, imobilul astfel dobandit, nu poate fi instrainat primii 5 ani de la cumparare, si prin conventia matrimoniala cam asta s-ar intampla cu 1/2 din imobil.
Proprietar apartament
glasgow
Buna ziua!
Traiesc in concubinaj cu viitorul sot de 3 ani si jumatate. La jumatatea lui aprilie ne vom cununa civil. In aproximativ o saptamana se va aproba ... (vezi toată discuția)