avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Mare dilema : ordinea si rangul creantelor ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Mare dilema : ordinea si rangul creantelor "accesorii" in tabelul creantelor?

Buna ziua tuturor!
Societatea la care am lucrat ne-a disponibilizat, fara a ne achita salariile compensatorii cuvenite!am fost nevoiti sa ne adresam instantei obtinand o hotarare definitiva si irevocabila, pe care am pus-o in executare silita, dar pe care nu am realizat-o decat in proportie mica, intrucat societatea si-a declarat intrarea in lichidare/dizolvare, pe legea 137/2002.In fata instantelor nu au fost cheltuieli de judecata, dar ulterior au fost cheltuieli de executare silita ramase de recuperat si cheltuieli cu avocatul pentru reprezentare in procedura lichidarii.
Ca ordine de preferinta drepturile salariale sunt prioritare aflanduse in "pozitia" a doua dupa cheltuielile cu lichidarea insasi, insa aceste cheltuieli de executare silita si acele cheltuieli cu avocatul nu au fost trecute inca in tabelul creditorilor?
Aceste creante sunt insa in legatura directa cu realizarea drepturilor salariale si la un moment dat atat executorul judecatoresc cat si avocatul le pot pretinde direct de la mine, ramanandu-mi mie regres impotriva societatii in lichidare...insa va fi prea tarziu pentru realizarea acestei creante!Intrebarea mea este aceste creante nu pot fi "alaturate" creantei principale salariale intrucat este in stricta legatura cu aceasta si izvorata din necesitatea realizarii sale?...va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale/insolventa/reorganizare/faliment/recuperare creante! Mb2122 Mb2122 Buna seara! Am castigat prin proces cu firma la care am lucrat drepturile salariale pana la data reincadrarii efective. Pana la judecarea recursului (facut de ... (vezi toată discuția)
Am câștigat un proces cu o firma la care am fost angajat și ... Reddan Reddan Am câștigat un proces cu o firma la care am fost angajat și acum am aflat ca si-a declarat falimentul și am câștigat drepturile salariale pe 2 ani , ... (vezi toată discuția)