avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul pe 2014 dupa noile legi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul pe 2014 dupa noile legi

Buna ziua!
as avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste noile legi de modificare a salariului minim pentru persoanele cu studii superioare care sunt incadrate pe functii ce necesita studii superioare. De ex: in contractul de munca scrie salar fix 1200 brut + salar variabil (functie de profitul firmei) acesta este intre 850-1200 ron/luna brutul. Rezulta un salar brut de minim 2050 ron/luna care poate merge si pana la 2400 in luni mai bune. Intrebarea este daca trebuie facuta decizie de majorare a salariului fix la 1700 ron / luna brut + acel salariu variabil? Sau salariul pe care angajatul in ia este deja peste 1700 ron (compus din fix+variabil) si atunci e ok? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 20 Ianuarie 2014
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.01.2014, salariul minim brut este de 850 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim asistent manager andreia21 andreia21 As vrea sa stiu care e salariu net minim in 2014 pentru un asistent manager, cu studii superioare, angajata la o societate particulara?multumesc (vezi toată discuția)
Salariul cu studii superioare mihaipapae mihaipapae as dori sa aflu daca eu lucrez intr o firma de electronice si am atestat in domeniul electrotehnic este valabil si am terminat si facultatea in domeniul ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu elyanasmash elyanasmash Buna ziua, Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)