In perioada mai 1994-august 2000 am fost angajat al unui SRL , iar din septembrie2000 pana in octombrie 2001,am lucrat in sectorul bugetar, apoi din noiembrie 2001 m-am reangajat la acelasi SRL la care mai lucrasem, problema mea este urmartoarea: in cartea de munca imi scrie ca "in perioada 01.08.1998-18.09.2000 firma nu face dovada virarilor cas,ps", deci perioada respectiva mi se ia in calcul la vechime ,respectiv la cotizatie pentrucalculul punctului de pensie . In carte pe toata aceasta perioada (1998-2000) s-au mai efectuat operatiuni,respectiv mariri de salariu .De aceea nu inteleg :eu am avut contract ,am semnat state de plata etc e posibil sa nu fii platit contributiile sociale ? Acesti doi ani imi trebuie neaparat la vechime/pensie.
Intr-adevar. asa este. Chiar daca ati avut c.i.m. si vi s-au platit salariile , exista posibilitatea ca fostul angajator sa nu fi virat contributiile la bugetul de asigurari sociale.
In aceste conditii ce trebuie sa fac ? Patronul SRL-ului mi-a spus ca el isi aminteste ca ar fi platit contributiile ...Eu unde trebuie sa merg pentru a rezolva problema ?Ma gandesc ca mi-ar trebui o dovada ca s-au platit ? Sau automat cand m-am reangajat la el trebuia sa le plateasca?
In contabilitatea fostului angajator , ar trebui sa existe ordinele de plata cu care s-a achita contributiile sociale.
Solicitati sa va faca copii de pe acestea , dupa care mergeti la ITM cu ele pentru a se face rectificarea in carnetul de munca.