avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Problema financiare cu partener international
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Problema financiare cu partener international

Buna ziua ,

Revin din nou pe forum cu o alta problema pe care o am. Este vorba de un parteneriat cu o firma pe care l-am facut de un an.

Domeniul lor de activitate este un practic un site de licitatii pentru jocuri video o industrie in continua expansiune.

Problema mea este urmatoarea , am apelat la ei pe post de vanzator in martie 2013 , acestia au acceptat si de atunci am vandut pe site-ul lor undeva la 2000 de produse. Principiul e simplu , le cumparam de la altii care le achizitionau de la developer (samsar online ^^ ) dupa care le vindem la preturi mai mari la ei pe site.
Problema a inceput , cand am cumparat un produs in 51 de exemplare , l-am vandut , si acesta a fost anulat de catre producator/ developer pe motivul ca plata nu a fost buna undeva in randul intermediarilor.
Acestia initial au zis ca imi suspenda suma timp de 90 zile (circa 3800 eur) , desi acele produse valorau undeva la 250-350 eur. Am negociat cumva au zis ca imi tin blocati 1500 eur timp de 90 de zile. Intre timp vanzand mai multe produse s-au acumulutat 4900 eur pe cont. Acum acestia nu imi mai platesc nici un payout.
Acestea sunt termenii si conditiile lor [ link extern ] .

Eu nu cunosc legile europene in cazul acesta si ma intereseaza daca se poate face ceva din punct de vedere juridic , si care ar fi pasii de urmat.

Imi cer scuze daca nu am postat in locul potrivit , dar aici mie se pare optim.

Va multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:29, 23 Ianuarie 2014
Ca sa faceti un pas inainte cereti-le in scris temeiul legal in baza caruia procedeaza in acest mod.
In acest mod se va putea ajunge la o anumita concluzie si va constitui un punct de plecare pentru avocat daca veti considera ca se justifica sa intrati in proces cu ei.
Va multumesc pentru sfat.

Dar daca in termenii si conditiile lor scrie ca ei actioneaza dupa legile de la Hong Kong , iar filiala si sediul sunt in Polonia , se poate ca acestia sa incalce unele drepturi europene?
Conteaza care este legea aplicabila deoarece in raport de legea aplicabila au loc si litigiile.
Este posibil ca sediul mama sa fie in Polonia, iar acolo sa existe o alta entitate juridica.

Faceti primul pas ca sa va lamuriti ce invoca ei sub aspect legal.
Toata aceasta treaba se intampla de cateva zile . Dvs. ce imi recomandati ii iau direct cu termeni legali sau sa astept putin sa vad poate au vreo reticienta din cauza produselor defectoase?
Ideea e ca sunt realist vreau sa fiu pregatit pentru orice.

Va multumesc din nou!
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Vampp, utilizator
Ce va face sa fiti asa de sigur ca produsele nu sunt piratate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potentiala frauda Vampp Vampp Buna ziua , Revin din nou pe forum cu o alta problema pe care o am. Este vorba de un parteneriat cu o firma pe care l-am facut de un an. Domeniul lor de ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)