avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea mostenirii in vechiul cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea mostenirii in vechiul cod civil

Ce poate face o fiica a unui defunct care a decedat in sept 2011 iar fiica nu a acceptat succesiunea in termen dar acum vrea partea sa din mostenire, fara sa poata invoca forta majora sau alte motive de repunere in termen?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreidarius , utilizator 19:16, 20 Ianuarie 2014
Sa incerce dezbaterea succesiunii oricum intrucat se poate considera ca a acceptat tacit. Asta daca nu o contesta ceilalti mostenitori.
Buna ziua,
Nu poate face nimic.
Daca nu a revocat renuntarea in interiorul termenului de 6 luni de acceptare expresa sau tacita a mostenirii, nu mai poate face nimic.
Daca poate demonstra ca a acceptat tacit mostenirea este ok.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act valentin popescu valentin popescu Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 in urma decesului parintilor au ramas5 copii. unul dintre ei a deschis succesiunea iar ceilalti nu s-au prezentat pentru ca nu s-au inteles. el a primit o ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)