avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie finante
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie finante

Am un PFA, iar anul trecut pe data de 23 decembrie am platit impozitele pe ultimul trimestru. Surpriza insa ca recent mi-a venit o scrisoare de la ANAF (somatia fiind emis tot pe 23 decembrie 2013) cum ca nu am platit. PFA-ul e inregistrat in Targu Mures, insa activitatea in sine o prestez la Cluj. In timpul saptamanii mi-e imposibil sa ma duc personal sa rezolv situatia. Am incercat si telefonic insa nu am reusit sa vorbesc cu nimeni, surprinzator lucreaza acolo o gramada de incompetenti :O .

Am doua intrebari, care sunt aceeasi:

1. Din cate stiu termenul limita de plata era de 25 decembrie, deci am achitat inainte de termen, exista pericolul sami blocheze conturile cu toate ca am platit?

2. Din momentul in care primesc somatia in mod normal in cate zile imi blocheaza conturile? Numai prin mijlocul lui februarie pot sa mad duc personal, cel mai devreme. Mi-e frica sa nu-mi blocheze contul bancar... (Dace mi le blocheaza sunt indreptatit sa-i dau in judecata?)

Multumesc in avans

Cu stima G.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
moa_gabor, utilizator
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 09:37, 24 Ianuarie 2014
Trimiteti o instiintare la finante, din care sa reiese ca v-ati achitat datoriile si atasati si dovada, adica o copie dupa op, chitanta sau ce document ati utilizat. Intre timp, expediati-le si un e-mail in care sa precizati acelasi lucru ca si in instiintare si sa atasati dovada scanata. Instiintarea trebuie sa o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi pentru o datorie platita bogdan_ciprian bogdan_ciprian Buna ziua, In iulie 2013 am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, pentru un credit neachitat si pe care nu am vrut sa-l achit firnei de ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere cumparere imobiliare - notificare avocat Lorant_B Lorant_B Buna seara, Ma adresez dvs. cu o problema destul de stranie in speranta unui raspuns in timp util. De curand am achizitionat un apartament in Targu ... (vezi toată discuția)
Executare silita pfa-pentru neplata impozit! rhynna rhynna Buna ziua.Sunt PFA cu Profesie Liberala.Pe data de 20 decembrie trebuia sa achit impozitul,CAS si CASS aferente trimestrului 4 ale anului 2013. Am platit pe ... (vezi toată discuția)