Am un PFA, iar anul trecut pe data de 23 decembrie am platit impozitele pe ultimul trimestru. Surpriza insa ca recent mi-a venit o scrisoare de la ANAF (somatia fiind emis tot pe 23 decembrie 2013) cum ca nu am platit. PFA-ul e inregistrat in Targu Mures, insa activitatea in sine o prestez la Cluj. In timpul saptamanii mi-e imposibil sa ma duc personal sa rezolv situatia. Am incercat si telefonic insa nu am reusit sa vorbesc cu nimeni, surprinzator lucreaza acolo o gramada de incompetenti :O .
Am doua intrebari, care sunt aceeasi:
1. Din cate stiu termenul limita de plata era de 25 decembrie, deci am achitat inainte de termen, exista pericolul sami blocheze conturile cu toate ca am platit?
2. Din momentul in care primesc somatia in mod normal in cate zile imi blocheaza conturile? Numai prin mijlocul lui februarie pot sa mad duc personal, cel mai devreme. Mi-e frica sa nu-mi blocheze contul bancar... (Dace mi le blocheaza sunt indreptatit sa-i dau in judecata?)
Trimiteti o instiintare la finante, din care sa reiese ca v-ati achitat datoriile si atasati si dovada, adica o copie dupa op, chitanta sau ce document ati utilizat. Intre timp, expediati-le si un e-mail in care sa precizati acelasi lucru ca si in instiintare si sa atasati dovada scanata. Instiintarea trebuie sa o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire.