avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Condiții de stagiu pentru pensia anticipatã ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Condiții de stagiu pentru pensia anticipatã parțialã

- stagiul complet de cotizare este o conditie pt pensia anticipata partiala?
- gr a II -a se ia in calcul la pensia anticipata partiala (adica 31 ani lucrati + 3 pt 15 ani de grupa) ?
Va multumesc si va doresc toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:01, 20 Ianuarie 2014
Răspunsul este afirmativ la ambele întrebări. Una dintre cele două condiții pentru a beneficia de pensie anticipată parțială este realizarea stagiului complet de cotizare. Perioada suplimentară se valorifică și ea atunci când se calculează stagiul în vederea acordării pensiei anticipate parțiale. Pentru fiecare an întreg lucrat în grupa II de muncă se acordă un stagiu suplimentar de 3 luni.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare gr. a ii-a de munca badeadan badeadan Pentru perioada 06.07.1983-01.04.1992(8ani,8luni,25zile) am adeverinta de gr. a II-a ,eliberata in anul 2000.Conform art. 55, tab.1 ,din legea ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara austria codrutdancau codrutdancau Buna ziua, Ma intereseaza ,sa aflu un raspuns competent pt. cazul sotiei mele. In prezent,are virsta de aproape 56 ani si o vechime in munca in Ro de 27ani ... (vezi toată discuția)