As dori sa stiu daca in legislatia europeana pot gasi alte drepturi privind bolile profesionale decit in legislatia din Romania si daca in Romania mai exista vreo lege privind bolile profesionale in afara legi 319.Multumiri
Având în vedere că am aderat la UE, majoritatea prevederilor din legislaţia europeană au început să fie transpuse în dreptul românesc. Din câte ştiu eu, Directiva 89/391/CEE privind măsurile de îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind adoptată în 1989, este deja transpusă în legea 319/2006. Deci mă gândesc, că nu există alte prevederi privind această problemă. Mai aşteptaţi eventual, şi alte păreri.
Buna!
Dupa cum stiti Legea invatamantului privind scolile particulare prevede ca 25% din venituri trebuie alocati pentru investitii,vreau sa va intreb daca contractele de donatii in materiale sau mobilier pot sa faca parte din cei 25% sau numai donatiile in bani?Va rog foarte mult daca ma puteti ajuta cu o lege privind acesta problema.
Multumesc!
Buna!
Se pare ca avocat.net nu mi-a dat o lege prin care sa imi arate ca donatiile in materiale sunt "gratuite" deci nu intra la categoria "cheltuieli". Nu inteleg de ce nu pot intra la venituri si cheltuieli. Daca o persoana prefera sa doneze lucruri nu bani cu care as putea sa cumpar anumite materiale atunci de ce nu pot intra in categoria de mai sus?Pe mine ma intereseaza daca contractele de donatii sub forma de materiale(nu prevede o suma de bani ci doar un numar de scaune sau o biblioteca sau orice piesa de mibilier)pot intra in cei 25% pt.investitii.Nu stiu daca sunt suficient de explicita dar daca ma puteti ajuta cu o lamurire,va rog sa o faceti sau sa-mi spuneti unde sa caut.
Eu din câte înţeleg din ce a spus Uranopos, donaţiile de nici un fel nu pot trece la cheltuieli, dar asta nu mai ştiu eu. Oricum, dacă intră cele în bani, nu înţeleg de ce nu ar intra şi cele în materiale, căci din câte ştiu la donaţiile în bunuri mobile în actul de donaţie trebuie enumerate şi evaluate bunurile, deci se cunoaşte valoarea lor.