avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie de intretinere

Cum procedeaza instanta cand calculeaza o pensie de intretinere de 1/3 din salariu. se calculeaza : salariul net, brut sau salariul de baza?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:58, 12 Aprilie 2009
Buna seara.La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere se iau în considerare doar veniturile nete obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare,fara caracter permanent, cum ar fi: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere,plata concediilor medicale, primele de merit.
se calculeaza procentual dupa salariul realizat, dar se iau in calcul si alte aspecte ale cauzei.Un exemplu, este faptul ca se ia in calcul numarul de copii pentru care urmeaza sa se plateasca pensie de intretinere si altele...:rolleyes:
se ia in calcul venitul net realizat, fara sporurile sporadice, supliment hrana, etc.


av zaharia f.
In stabilirea pensiei de intretinere se iau in calcul media veniturilor nete obtinute de parintele caruia nu i se va incredinta minorul pe ultimele 6 luni, cu caracter permanent. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara 147369 147369 Cum se calculeaza pensia alimentara care am inteles ca este de 25% din total venit net? Daca eu lucrez in vanzari si am comisioane care fluctueaza de la o ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)